Νίκησε 2-0 σετ τον Κοβάσεβιτς και πέρασε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Νίκησε 2-0 σετ τον Κοβάσεβιτς και πέρασε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γιάννης Λιβανός 07:15 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 23.02.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει του Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς με 2-0 σετ (7-6, 6-3), περνώντας έτσι στα ημιτελικά του Λος Κάμπος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ.

Στα ημιτελικά του Λος Κάμπος ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον Αμερικανό, Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς (Νο 100) με 2-0, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να τα βρήκε...σκούρα στην αρχή και να έχασε τα τρία πρώτα γκέιμ από τον Αμερικανό, ωστόσο στη συνέχεια απέκτησε ρυθμό και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με τον αγώνα του να είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/02) με τον Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία, Νο 12).

Ο Τσιτσιπάς είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και παρά το ότι βρέθηκε πίσω με 3-0 στο πρώτο σετ και σέρβιρε δύο φορές για να μείνει στο σετ, έφτασε στο tie break όπου ήταν κυρίαρχος και έκανε το 1-0. Στο δεύτερο, με το υπέρ του 4-2, κράτησε πολύ δύσκολα το σερβίς του και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι υπέρ του.


Το σημερινό παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και για τους δύο τενίστες, με αρκετά λάθη και λίγες ωραίες φάσεις, με εξαίρεση το δεύτερο μισό του δεύτερου σετ. Η ουσία είναι ότι ο Στέφανος πέρασε στα ημιτελικά, εκεί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/02) θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ. Ο Έλληνας κορυφαίος τενίστας (Νο11) βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου του (είχε κατακτήσει πέρυσι το εν λόγω τουρνουά).

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και μην έχοντας καλές επιστροφές στο σερβίς του, αντιμετώπισε πρόβλημα. Βρέθηκε να χάνει με 3-0 έπειτα από το πολύ δυνατό ξεκίνημα του Κοβάσεβιτς.

Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πρώτο σετ, με δύο πρώτα καλά σερβίς στο φινάλε για να ακολουθήσει ένα τριπλό break point, το οποίο εν τέλει ήρθε στην 3η ευκαιρία από λάθος του Κοβάσεβιτς σε ένα χτύπημα backhand.

Το 3-3 ήρθε με δύο σερβίς βολέ του Τσιτσιπά, ο οποίος όμως νωρίτερα χρειάστηκε να σβήσει break point.

Το σετ πήγε τελικά σε tie break όπου ο Τσιτσιπάς έσπασε και τα τρία πρώτα σερβίς του αντιπάλου του, για να πάει στην αλλαγή, προηγούμενος 5-1! Εκλεισε τελικά το tie break με 7-1 και πήρε το πρώτο σετ.

Χωρίς κάποια ευκαιρία για break κύλησαν τα πρώτα πέντε game στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να έχει προβάδισμα 3-2. Έπειτα ο Στέφανος βρήκε break point και δεν το άφησε να πάει χαμένο, αφού έβγαλε μια πάρα πολύ δύσκολη άμυνα και στην εξέλιξη του πόντου πέρασε στην επίθεση για να κάνει το 4-2.

Η πανηγυρική φωτογραφία της Σάκκαρη με τον Γιώργο Καραγκούνη μετά τη νίκη της στο Ντουμπάι (pic)
ΤΕΝΙΣ

16:02 - 20.02.2024

Η πανηγυρική φωτογραφία της Σάκκαρη με τον Γιώργο Καραγκούνη μετά τη νίκη της στο Ντουμπάι (pic)

Την πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο Ντουμπάι είδε από κοντά ο Γιώργος Καραγκούνης, με τους δύο τους να βγάζουν μία πανηγυρική φωτογραφία μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Κοβάσεβιτς απάντησε αμέσως και βρήκε από την μεριά του τρία break points τα οποία έσβησε με δύσκολα βολέ ο Τσιτσιπάς! Με το υπέρ του 5-2 ο Στέφανος ήταν λίγο πιο ήρεμος. Ο Κοβάσεβιτς μείωσε σε 5-3 και ο Τσιτσιπάς πήγε να σερβίρει, για να κλείσει την πρόκριση στους «4».