Διακοπή και στο Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου: Γιατί διακόπτουν τα ματς οι Γερμανοί οπαδοί πετώντας μπαλάκια του τένις

Διακοπή και στο Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου: Γιατί διακόπτουν τα ματς οι Γερμανοί οπαδοί πετώντας μπαλάκια του τένις

Γιώργος Σακελλαρίου 17:51 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 17.02.2024

Το ματς της Χόφενχαϊμ με την Ουνιόν Βερολίνου διεκόπη για 15 λεπτά, διότι οι οπαδοί των φιλοξενούμενων πέταξαν μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των Γερμανών οπαδών και η κατάσταση στη Bundesliga έχει ξεφύγει.

Το σημερινό ματς της Χόφενχαϊμ με την Ουνιόν Βερολίνου διεκόπη στο 37’ για περίπου ένα τέταρτο, διότι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας πέταξαν μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο. Μία γνωστή πλέον μορφή διαμαρτυρίας.

Ποιος είναι ο λόγος, όμως, που αντιδρούν οι φανατικοί οπαδοί στη Γερμανία; Σύμφωνα με τα γερμανικά και αγγλικά ΜΜΕ, η αιτία είναι η πώληση εσόδων σε έναν όμιλο, που θα δίνει βάση στους τηλεθεατές κι όχι στους οπαδούς που είναι παρόντες στο γήπεδο.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε διακοπή στο ματς της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Φράιμπουργκ. Οι οπαδοί του Αμβούργου έβαλαν λουκέτο σε μία εστία στο παιχνίδι με το Ανόβερο για τη δεύτερη κατηγορία και το παιχνίδι κράτησε συνολικά 2 ώρες και 40 λεπτά!

Σύμφωνα με τον «Guardian», οι διαμαρτυρίες γίνονται εξαιτίας των πλάνων που υπάρχουν από τον Δεκέμβριο για την πώληση μεριδίου των εσόδων σε έναν επενδυτή ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, έναντι γενναίας προκαταβολής.

Οι ομάδες θα παίρνουν πάγια ένα ποσό προκαταβολικά και θα παραχωρήσουν μέρος από διάφορα έσοδα. Οι οπαδοί αντιδρούν διότι φοβούνται ότι το πρωτάθλημα θα δεχθεί πιέσεις από τον επενδυτή, ώστε να αλλάξει η δομή του και θα δοθεί προτεραιότητα στους τηλεθεατές κι όχι στους οπαδούς που είναι παρόντες στα γήπεδα.

Στον πρόσφατο αγώνα του Αμβούργου με το Ανόβερο, υπήρχαν πανό που στόχευαν απευθείας στις εταιρίες CVC και Blackstone, τους δύο υποψήφιους αγοραστές στην επενδυτική συμφωνία για το πρωτάθλημα.

Οι οπαδοί της Μπάγερν έκαναν ασυνήθιστη διαμαρτυρία πετώντας μπαλάκια τένις στον αγωνιστικό χώρο (vid)
BUNDESLIGA

12:03 - 27.09.2023

Οι οπαδοί της Μπάγερν έκαναν ασυνήθιστη διαμαρτυρία πετώντας μπαλάκια τένις στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Η πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου στο Κύπελλο Γερμανίας, κόντρα στη Μίνστερ (4-0), σημαδεύτηκε από τη διαμαρτυρία των φιλάθλων και η οποία θα επιφέρει πρόστιμο στον βαυαρικό σύλλογο.

Μία από τις πιο ομάδες της Bundesliga που αντιδρούν έντονα η Ουνιόν Βερολίνου. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ντιγκ Ζίνγκλερ εξήγησε ότι στη Γερμανία οι περισσότεροι σύλλογοι ελέγχονται από τα μέλη τους και με το νέο καθεστώς κινδυνεύει να χαθεί αυτή η ιδιαιτερότητα και θα οδηγηθεί σε μια μάταιη προσπάθεια να ανταγωνιστεί οικονομικά τους πλούσιους ιδιοκτήτες συλλόγων σε άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η πολιτιστική σημασία και η κοινωνική ρίζα του ποδοσφαίρου μας είναι τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».