Ακόμη ένα ρεκόρ για τον Τζόκοβιτς: Ο γηραιότερος τενίστας στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ακόμη ένα ρεκόρ για τον Τζόκοβιτς: Ο γηραιότερος τενίστας στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν σταματάει να καταρρίπτει ρεκόρ. Ο Σέρβος έγινε ο γηραιότερος τενίστας που θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ο Σέρβος, που έχει κατακτήσει 24 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του, έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία που θα βρεθεί στην κορυφή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε ηλικία 36 ετών και 321 ημερών ξεπέρασε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, που είχε βρεθεί στην κορυφή σε ηλικία 36 ετών και 320 ημερών. Ο Σέρβος τενίστας μετράει 420 εβδομάδες συνολικά στην κορυφή του κόσμου και συνεχίζει.

Ο Νόλε έχει αφήσει αρκετά πίσω τον Ρότζερ Φέντερερ που είχε 310 εβδομάδες στο Νο.1 του κόσμου. Ο Ράφα Ναδάλ πέρασε 209 εβδομάδες στην κορυφή του κόσμου.

Αξίζει να πούμε βέβαια, ότι η παραμονή στην κορυφή δεν θα είναι απλή για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας δεν υπερασπίζεται πολλούς βαθμούς μέχρι το Roland Garros και δύσκολα θα πέσει από την κορυφή μέχρι τότε.

Στη συνέχεια, όμως, ο Νόλε θα ζοριστεί αρκετά. Ο Γιάνικ Σίνερ και ο Κάρλος Αλκαράθ καραδοκούν για την κορυφή.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει στην κατοχή του μερικά ρεκόρ, που δύσκολα θα σπάσουν σύντομα. Ο Νόλε μετράει 24 Grand Slam τίτλους και 420 εβδομάδες στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Σέρβος τενίστας έχει τελειώσει τη σεζόν στην κορυφή του κόσμου οκτώ φορές. Ο Νόλε έχει κατακτήσει όλα τα Grand Slam τουλάχιστον τρεις φορές και μετράει 40 Masters στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Πρόσφατα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί το 2019 και το τουρνουά του Wimbledon. Με τη βοήθεια του Κροάτη προπονητή, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε 12 Grand Slam τίτλους.

«Θυμάμαι καθαρά τη στιγμή που κάλεσα τον Γκόραν να γίνει μέλος της ομάδας μου. Ήταν πίσω στο 2018 κι εγώ και ο Μάριαν (σ.σ Βάιντα) ψάχναμε κάτι να καινοτομήσουμε και να φέρουμε κάποια μαγεία σερβίς στο δίδυμό μας. Πράγματι, δεν φέραμε μόνο σερβίς, αλλά γέλια, διασκέδαση, year-end No.1 στην παγκόσμια κατάταξη, επιτεύγματα-ρεκόρ καθώς και 12 ακόμα Grand Slam τίτλους (και μερικούς τελικούς) από τότε. Ανέφερα και το δράμα; Οι φαν μου θα ξέρουν... Ο Γκόραν κι εγώ αποφασίσαμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε μαζί πριν από μερικές μέρες. Η χημεία μας στο κορτ είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά η φιλία μας ήταν πάντα σταθερή.

Η αλήθεια είναι πως είμαι περήφανος (δεν είμαι σίγουρος αν και αυτός είναι) που εκτός του ότι κερδίσαμε μαζί τουρνουά, είχαμε σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και μια μάχη στο Parchisi. Και αυτό το τουρνουά δεν σταματάει ποτέ για εμάς. Ευχαριστώ για όλα, φίλε μου. Σε αγαπώ», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο instagram.