Αποκαλύφθηκαν οι δύο λόγοι που ο Τζόκοβιτς απέλυσε τον προπονητή του: «Όταν του το είπε, έγινε τρελός!»
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Αποκαλύφθηκαν οι δύο λόγοι που ο Τζόκοβιτς απέλυσε τον προπονητή του: «Όταν του το είπε, έγινε τρελός!»

Τι οδήγησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς σε «διαζύγιο».

«Σεισμό» στον κόσμο του τένις προκάλεσε το ξαφνικό διαζύγιο του Νόβαν Τζόκοβιτς με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Σέρβος τενίστας ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον Κροάτη προπονητή μέσω ανάρτησης που έκανε στο instagram.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αποκάλυψε, ωστόσο, τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Ο αναλυτής τένις Κρεγκ Σαπίρο ισχυρίζεται ότι μία από τις αιτίες που οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο «διαζύγιο» ήταν ότι ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς φέρεται να μην ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στις προπονήσεις στο Indian Wells.

Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος τενίστας αποκλείστηκε πρόωρα στη διοργάνωση της Καλιφόρνια από τον Λούκα Νάρντι, Νο.123 στον κόσμο.

Ο Σαπίρο ισχυρίζεται ακόμη ότι ο δεύτερος λόγος που οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στην ολοκλήρωση της συνεργασίας τους ήταν μία μεγάλη διαφωνία που είχαν για το πρόγραμμα του Σέρβου τενίστα. Ο Τζόκοβιτς ήθελε να παρακάμψει το Wimbledon προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Άλλωστε, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι η μόνη διάκριση που λείπει από τον Νόλε. Ο Ιβανίσεβιτς δεν ήθελε ούτε να ακούσει ότι ο Τζόκοβιτς θα παράκαμπτε του σπουδαίο major του Λονδίνου και σύμφωνα με τον Σαπίρο «τρελάθηκε» όταν άκουσε τα σχέδια του Σέρβου τενίστα.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη θεωρία για το «διαζύγιο» του Τζόκοβιτς με τον Ιβανίσεβιτς. Ο Βογίν Βελίτσκοβιτς υποστηρίζει ότι ο Κροάτης προπονητής ήταν «εξαντλημένος από τη μακροχρόνια συνεργασία».

Ο μισθός του Ιβανίσεβιτς όσο ήταν στο πλευρό του Τζόκοβιτς

Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές τένις. Ο Κροάτης ανέλαβε τον Νόβακ Τζόκοβιτς το καλοκαίρι του 2019 και συγκεκριμένα στο Wimbledon.

Σύμφωνα με αποκάλυψε που είχε κάνει κροατικό μέσο, όσο οι δύο πλευρές συνεργάζονταν ακόμη, ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς λάμβανε από 6 έως 10 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το... μηνιάτικο του Ιβανίσεβιτς έφτανε μέχρι τα 40 χιλιάδες ευρώ. Ο ετήσιος μισθός των Ιβανίσεβιτς, εφόσον τα ποσά είναι αληθή, ανερχόταν από 300 μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ.

Η πενταετής, σχεδόν, παρουσία του Ιβανίσεβιτς στο πλευρό του Τζόκοβιτς, απέφερε στον Κροάτη προπονητή πάρω από 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Σε αυτά τα χρήματα, πρέπει να προστεθεί και το μπόνους που εισέπραττε ο 53χρονος για κάθε Grand Slam που κατακτούσε ο αθλητής του.

Ο Ιβανίσεβιτς κέρδιζε 10% από το χρηματικό έπαθλο που έπαιρνε ο Τζόκοβιτς σε κάθε κατάκτηση Grand Slam. Μόνο την περασμένη χρονιά, το 2023, ο Νόλε πήρε τρεις major τίτλους και ο Ιβανίσεβιτς πληρώθηκε επιπλέον πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ.