Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχεται ότι "αγκαλιάζει δέντρα" κατά τη διάρκεια της περίεργης προετοιμασίας του για το Australian Open

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχεται ότι "αγκαλιάζει δέντρα" κατά τη διάρκεια της περίεργης προετοιμασίας του για το Australian Open

Στέλιος Βαρδάκης • 10:04 - 15.01.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στις συνήθειες του πριν από κάθε Αυστραλιανό Όπεν.

Το Australian Open βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να δυσκολεύεται αλλά να περνάει στον δεύτερο γύρο του Grand Slam, καθώς απέκλεισε τον 18χρονο Κροάτη Ντίνο Πρίζμιτς (Νο 178 της παγκόσμια κατάταξης) με 3-1 σετ (6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4) σε ένα ματς που κράτησε τέσσερις ώρες.

Ο Σέρβος τενίστας σε συνέντευξη που έδωσε πριν τον αγώνα ρωτήθηκε για το αν έχει κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα όσο βρίσκεται στην Αυστραλία. Η απάντηση που έδωσε ξάφνιασε αρκετούς αφού αποκάλυψε πως  "αγκαλιάζει και να σκαρφαλώνει στα δέντρα" καθώς του αρέσει πολύ να έρχεται κοντά στη φύση αφού επισκέπτεται συχνά τον Βοτανικό Κήπο στη Μελβούρνη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Προφανώς μου αρέσει να επισκέπτομαι ορισμένα μέρη που μου έχουν φέρει τύχη και με κάνουν να νιώθω καλά. Για παράδειγμα, ο Βοτανικός Κήπος ακριβώς εδώ κοντά, είναι ένα υπέροχο πάρκο όπου μου αρέσει να περνάω χρόνο και να είμαι μόνος μου στη φύση, απλά να γειώνομαι, να αγκαλιάζω δέντρα, να σκαρφαλώνω σε δέντρα και άλλα τέτοια. Μου αρέσει να το κάνω αυτό. Έτσι το κάνω αυτό τα τελευταία 15 χρόνια».

Αυτή είναι λοιπόν συνταγή της επιτυχίας για τον πολυνίκη του θεσμού (το έχει κατακτήσει 10 φορές) ο οποίος επιμένει ότι δεν είναι προληπτικός άνθρωπος. 

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο του Australian Open τον Αυστραλό Αλεξέι Ποπίριν (Νο 43), ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ τον συμπατριώτη του Μαρκ Πόλμανς και θέλει να βάλει δύσκολα στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στην προσπάθειά του να κατακτήσει το 25ο Grand Slam της καριέρας του.