Ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open

Ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open

Sportal newsroom 07:42 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 15.01.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Ζιζού Μπεργκς και στο τέλος να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Australian Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έχασε το πρώτο σετ με 7-5. Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας άρχισε να βελτιώνει το πρώτο του σερβίς, βρήκε απαντήσεις στα drop shots του Μπεργκς και έφτασε σχετικά εύκολα στο 6-1.

Στο επόμενο σετ, ο Τσιτσιπάς πήρε τα πρώτα τέσσερα games, κάνοντας δύο breaks. Στη συνέχεια ο Μπεργκς κατάφερε να μειώσει σε 4-1, αλλά σε εκείνο το σημείο ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ. Με τον Βέλγο να χωλαίνει, ο Τσιτσιπάς δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στην ανατροπή, κερδίζοντας με 6-1 και το τρίτο σετ. Στο τέταρτο σετ, ο Μπεργκς ανέβασε ρυθμούς και πίεσε τον Τσιτσιπά, όμως ο Στέφανος διατήρησε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 5-1, βγάζοντας άλλα δύο breaks. Ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα μείωσε ανέλπιστα σε 5-2 με δικό του break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς για το 5-3. 

Ο Τσιτσιπάς όμως δεν άφησε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη και στο επόμενο service game έφτασε το 6-3 και έκλεισε το ματς σε ακριβώς τρεις ώρες. Ετσι πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Australian Open, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Αλεκσάνταρ Βούκιτς (Νο. 64) – Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 47), αμφότεροι Αυστραλοί.

Τα σετ: 5-7, 6-1, 6-1, 6-3