Ψυχάρα ο Μάρεϊ, γύρισε από 2-0 κόντρα στον Κοκκινάκη σε ματς 6 ωρών!

Άντι Μάρεϊ

i

Άντι Μάρεϊ / © Photo by Will Murray/Getty Images

Ψυχάρα ο Μάρεϊ, γύρισε από 2-0 κόντρα στον Κοκκινάκη σε ματς 6 ωρών!

Sportal newsroom 19:08 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 19.01.2023

Ο αγώνας της χρονιάς! Ο Άντι Μάρεϊ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη αλλά έκανε τεράστια ανατροπή και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Πέντε ώρες και 45 λεπτά! Τόσο κράτησε ο αγώνας του Άντι Μάρεϊ με τον Θανάση Κοκκινάκη για τον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Ο Βρετανός τενίστας έκανε τεράστια ανατροπή από 2-0 σετ και προκρίθηκε στη φάση των «32» του τουρνουά επικρατώντας με 4-6, 6-7(4), 7-6 (5), 6-3, 7-5. Τέσσερα χρόνια πριν, ο πρώην Νο.1 τενίστας του κόσμου ανακοίνωσε ότι σκέφτεται αποχώρησή του από τα κορτ λόγω τραυματισμών.

Ο 35χρονος τενίστας, όχι μόνο έμεινε στο τένις, αλλά αποδεικνύεται «ατσάλινος». Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς οτι ο Μάρεϊ πήρε ματς πέντε σετ κόντρα στον Κοκκινάκη, λίγες ώρες μετά από αγώνα πέντε σετ κόντρα στον Μπερετίνι.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη με τους δύο τενίστες να κερδίζουν το χειροκρότημα για τον αγώνα που έδωσαν. Ο Κοκκινάκης με μεγάλο όπλο το σερβίς του έπαιξε με υπομονή και έκανε το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ στο πρώτου σετ. Αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό αφού ο Κοκκινάκης σέρβιρε άψογα.

Οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ στο δεύτερο σετ το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Κοκκινάκης πήρε το πλεονέκτημα από το πρώτο, κιόλας, σερβίς του Μάρεϊ και έκλεισε το σετ στο τρίτο σετ πόιντ.

Στο τάι μπρέικ κρίθηκε και το τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες τους και έκαναν από δύο μπρέικ με το μοτίβο να συνεχίζεται και τον Μάρεϊ να παίρνει το σετ στο σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Βρετανός κατάφερε να ανταπεξέλθει στα δύο μπρέικ πόιντ που είχε ο Ελληνοαυστραλός στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Ο Μάρεϊ εκμεταλλεύθηκε τη δική του ευκαιρία στο έκτο γκέιμ και οδήγησε τον αγώνα σε πέμπτο σετ. 

Εκεί, ο Μάρεϊ έδειξε να πατάει καλύτερα και είχε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στο έβδομο γκέιμ. Ο Βρετανός πήρε το πλεονέκτημα στη συνέχεια και έπειτα πήρε τις μπάλες και σέρβιρε χωρίς λάθη για τη νίκη και την πρόκριση.

Ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του Australian Open, μετά τον συγκλονιστικό τελικό του 2012 όπου ο Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει του Ναδάλ μετά από 5 ώρες και 53 λεπτά.