Τα αδέλφια Τσιτσιπά ξεσήκωσαν τους Έλληνες ομογενείς στο Australian Open (vids)
i

Στέφανος-Πέτρος Τσιτσιπάς/©instagram

Τα αδέλφια Τσιτσιπά ξεσήκωσαν τους Έλληνες ομογενείς στο Australian Open (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:37 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο «διπλό» σε Grand Slam.

Τα αδέλφια Τσιτσιπά, ο Στέφανος και ο Πέτρος, έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα στο Australian Open. Παρουσία δεκάδων Ελλήνων ομογενών, που ενθουσιάστηκαν από την εμφάνιση και τη νίκη τους. 

Ο Στέφανος και ο Πέτρος αντιμετώπισαν τον Ραμανατάν από την Ινδία και τον Ρέγιες-Βαρέλα από το Μεξικό. Οι αντίπαλοι πήραν το πρώτο σετ (6-3) αλλά τα αδέλφια Τσιτσιπά αντεπιτέθηκαν και έκαναν την ανατροπή στο σκορ. Επικράτησαν στο δεύτερο σετ (7-5), στο τρίτο (6-3) και έφτασαν στη νίκη. Από τα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι διασκέδασαν το παιχνίδι και απόλαυσαν την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες στις εξέδρες. 

Ο Στέφανος έκανε συνεχώς κινήσεις με τα χέρια του κατά τη διάρκεια του αγώνα για να ξεσηκώσει τους ομογενείς, που δεν του χάλασαν το χατίρι. Η υποστήριξη τους ήταν πραγματικά συγκινητική. Ήταν η πρώτη νίκη σε «διπλό» για τα αδέλφια Τσιτσιπά σε αγώνα Grand Slam.  

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την προετοιμασία του, υπό τις οδηγίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Μαρκ Φιλιππούση, για να αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Τάλον Χρίεκσπορ στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.