Πτώση για την Σάκκαρη στην Παγκόσμια κατάταξη (pic)
i

Μαρία Σάκκαρη/ ©Intime

Πτώση για την Σάκκαρη στην Παγκόσμια κατάταξη (pic)

«Έπεσε» μία θέση στην Παγκόσμια κατάταξη του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς η Μαρία Σάκκαρη.

Το Australian Open έφερε αρκετές ανακατατάξεις στην Παγκόσμια κατάταξη της WTA. Μετά το τέλος του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς τα rankings ανανεώθηκαν. Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα πήγε καλά στη διοργάνωση και για αυτό «έπεσε» μία θέση. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον τρίτο γύρο της Μελβούρνης και πλέον βρίσκεται στο Νο.7 του κόσμου, καθώς την προσπέρασε η Κόκο Γκοφ.

Πριν το Αυστραλιανό Όπεν, η Σάκκαρη βρισκόταν στο Νο6. Πάντως, η 27χρονη τενίστρια βλέπει το όνομα της να φιγουράρει στο Top10 της Παγκόσμιας κατάταξης. 

Όσον αφορά τη θριαμβεύτρια του Australian Open, Αρίνα Σαμπαλένκα, επέστρεψε στη δεύτερη θέση, ενώ είχε «πέσει» στο Νο5. Η Ίγκα Σβιόντεκ παρέμεινε με άνεση στην κορυφή. Η φιναλίστ του τελικού, Ελένα Ριμπάκινα, κέρδισε 15 θέσεις και μπήκε στο Τοπ10 (Νο10) για πρώτη φορά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες Ελληνίδες, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε έξι θέσεις και ανέβηκε στο 151, αντίθετα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπεσε στο 204.

Το Top10 της Παγκόσμιας Κατάταξης της WTA/printscreen

Να θυμίσουμε ότι ο φιναλίστ του Αustralian Open, Στέφανος Τσιτσιπάς, με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Australian Open κέρδισε μία θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Νο.3, απέχοντας 735 βαθμούς από τον δεύτερο Αλκαράθ και 875 από την κορυφή. Στο Νο.1 επέστρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων. Ο νεαρός Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ που απουσίασε από το τουρνουά της Αυστραλίας, έπεσε στο Νο2.