Εκτός Roland Garros ο Ναδάλ σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα

Ράφα Ναδάλ

i

© Intime

Εκτός Roland Garros ο Ναδάλ σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:25 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 17.05.2023

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros, σύμφωνα με αναφορές από την Ισπανία.

Ρευστή παραμένει η αγωνιστική κατάσταση του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας παραμένει εκτός αγώνων από τον δεύτερο γύρο του Australian Open, όπου και αποκλείστηκε από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ, έχοντας υποστεί τραυματισμό.

Από τότε, ο Ναδάλ δεν έχει μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Ισπανός ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι δεν θα λάβει μέρος στο Masters της Ρώμης επιτείνοντας την ανησυχία των θαυμαστών του για την κατάστασή του.

Σύμφωνα με το ισπανικό relevo, ο Ναδάλ δεν θα παίξει στο Roland Garros. Όπως αναφέρεται σχετικά, ο Ισπανός τενίστας - κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων - θα ανακοινώσει την απόφασή του σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη.

Ο Ναδάλ έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στο χωμάτινο major της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Ισπανός μετράει 14 κατακτήσεις και είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης. Αν τελικά η απουσία του Ναδάλ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μεγάλο πλήγμα αφού ο Ισπανός είχε κατακτήσει τον τίτλο πέρσι, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με το χωμάτινο major.

Ο Ναδάλ συμμετέχει στο Roland Garros από το 2005. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η απουσία του Ισπανού από την αγωνιστική δράση τον έχει φέρει στο Νο.14 του κόσμου, εκτός Top-10 μετά από 18 χρόνια. 

«Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω ότι δεν θα μπορέσω να είμαι στη Ρώμη. Όλοι ξέρετε πόσο με πονάει που χάνω άλλο ένα τουρνουά που έχει σημαδέψει την επαγγελματική καριέρα μου και εμένα προσωπικά για την αγάπη και στήριξη των Ιταλών φιλάθλων. Παρότι παρατηρήθηκε βελτίωση τις τελευταίες μέρες, για πολλούς μήνες δεν προπονήθηκα σε υψηλό επίπεδο και η διαδικασία αναπροσαρμογής έχει τους χρόνους της και δεν έχω άλλη επιλογή από το να τους αποδεχτώ και να συνεχίσω να δουλεύω», είχε πει ο Ναδάλ για την απόσυρσή του από το Masters της Ρώμης.