Ο Ρούνε τελείωσε την πορεία του Τζόκοβιτς στη Ρώμη

Ο Ρούνε τελείωσε την πορεία του Τζόκοβιτς στη Ρώμη

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:39 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 17.05.2023

Ο Χόλγκερ Ρούνε νίκησε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης

Η νέα γενιά του τένις «δείχνει τα δόντια» της. Ο απίθανος Χόλγκερ Ρούνε επιβλήθηκε με 6-2, 4-6, 6-2 του Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Ο Σέρβος κυνηγούσε τον έβδομο τίτλο του στη Ρώμη. Ο Τζόκοβιτς είχε να ηττηθεί στα προημιτελικά του Masters της ιταλικής πρωτεύουσας δέκα ολόκληρα χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ρούνε έχει πάρει τον αέρα του Νόλε αφού τον είχε νικήσει και στον τελικό του Μπερσί τον Νοέμβριο του 2022 στην τελευταία τους αναμέτρηση.

Ο Ρούνε έπιασε σπουδαία απόδοση, κέρδισε όλα τα μεγάλα ράλι και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά έναν εκ των Κάσπερ Ρουντ και Φραν Τσερούντολο. Ο νεαρός Δανός κατέκτησε το πρώτο σετ, με τον δεύτερο να διακόπτεται για 70 λεπτά λόγω βροχής και να καταλήγει στον Τζόκοβιτς.

Ο Ρούνε απάντησε με εμφατικό τρόπο στο τρίτο σετ. Με «φτερά» στα πόδια ο νεαρός Δανός έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για τη νίκη. Ο Τζόκοβιτς, που θα χάσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από τον Κάρλος Αλκαράθ κινδυνεύει να απωλέσει και το Νο.2.

Αν ο Μεντβέντεφ φύγει από τη Ρώμη με το τρόπαιο, τότε ο Ρώσος θα εκτοπίσει τον Νόλε και θα βρεθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αντί του Σέρβου. Όσον αφορά τον Ρούνε, θα βρεθεί στο Νο.7 ισοφαρίζοντας το career high του.

Ο Τζόκοβιτς, πάντως, που επέστρεψε σε τουρνουά μετά τον τραυματισμό του έδειχνε «βαρύς» σε πολλά σημεία του ματς. Τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά εν όψει του Roland Garros που ξεκινάει στις 28 Μαΐου.