Επίσημο: Εκτός Roland Garros ο Ναδάλ - Σκοπεύει να αποσυρθεί το 2024

Επίσημο: Εκτός Roland Garros ο Ναδάλ - Σκοπεύει να αποσυρθεί το 2024

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:09 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 18.05.2023

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros. Παράλληλα σημείωσε ότι το 2024 θα είναι, ενδεχομένως, η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις.

Ο Ράφα Ναδάλ θα απουσιάσει από το φετινό Roland Garros. Ο Ισπανός τενίστας παρέθεσε συνέντευξη τύπου και επιβεβαίωσε αυτό που είχε βγει ως φήμη την Τετάρτη ότι δεν θα αγωνιστεί στο γαλλικό major για πρώτη φορά στην καριέρα του. «Η απόφαση να μην παίξω στο Roland Garros δεν ήταν δική μου, ήταν του σώματός μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά από προσπάθεια για να αναρρώσω τους τελευταίους μήνες, δεν ήταν εφικτό. Εφόσον φτάσαμε σ' αυτό το σημείο και ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ στο επίπεδο που πρέπει, αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να επαναφέρω το σώμα μου σε καλή κατάσταση τους επόμενους μήνες, αλλά δεν θα θέσω ημερομηνία. Η πρόθεσή μου είναι να νιώσω ξανά σωματικά και πνευματικά έτοιμος, όταν αυτό συμβεί, θα αγωνιστώ ξανά», πρόσθεσε ο Ράφα Ναδάλ

Ο Ναδάλ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Έκτοτε, δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά. Η απουσία του από τους αγώνες τον έφερε εκτός Top-10 στην παγκόσμια κατάταξη μετά από 18 χρόνια. 

Ο Αλκαράθ είδε για πρώτη φορά τον Μέσι από κοντά και δεν μπορούσε να το πιστέψει (vid)
LIGUE 1

15:35 - 10.05.2023

Ο Αλκαράθ είδε για πρώτη φορά τον Μέσι από κοντά και δεν μπορούσε να το πιστέψει (vid)

Μια συγκινητική σκηνή διαδραματίστηκε μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και του Λιονέλ Μέσι στα βραβεία Laureus World Sports Awards, στα οποία ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς.

Η απουσία του Ναδάλ είναι μεγάλο πλήγμα για τη διοργάνωση. Ο Ισπανός τενίστας έχει κατακτήσει το χωμάτινο major 14 φορές ενώ είναι και κάτοχος του τίτλου.

Ο Ναδάλ είπε ότι δεν γνωρίζει τον χρόνο που θα απουσιάσει από τα κορτ. Σημείωσε, παράλληλα, ότι μεγάλος του στόχος είναι να αγωνιστεί το 2024 καθώς όπως είπε θα είναι, ενδεχομένως η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις.

Ο Ναδάλ έχει 112 νίκες σε 115 που έχει δώσει στο Roland Garros. Όπως είπε ο Ισπανός, η μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας έκανε μεγάλο κακό στο σώμα του.

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων είπε ότι θέλει να απολαύσει την επόμενη σεζόν, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία του. Ο Ναδάλ σημείωσε ότι επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για αυτό είναι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. «Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, πώς θα είναι το σώμα μου. Θα αφήσω ανοιχτές τις επιλογές και θα δω ποιο θα είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μένα. Θέλω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά; Δεν ξέρω», ανέφερε ο Ναδάλ