Ο Ράφα Ναδάλ για πρώτη φορά εκτός Top-100 μετά το 2003

Ράφα Ναδάλ

i

© Intime

Ο Ράφα Ναδάλ για πρώτη φορά εκτός Top-100 μετά το 2003

Η απουσία του Ράφα Ναδάλ από το Roland Garros φέρνει τον Ισπανό εκτός Top-100 στην Παγκόσμια κατάταξη.

Εκτός Top-100 στην κατάταξη της ATP αναμένεται να βρεθεί ο Ράφα Ναδάλ μετά το τέλος του Roland Garros. Ο Ισπανός τενίστας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι δεν θα αγωνιστεί στο παρισινό major για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η απουσία του Ναδάλ από τη διοργάνωση στην οποία κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια με 14 κατακτήσεις θα κοστίσουν στον Ισπανό 2000 βαθμούς, αφού την περσινή χρονιά είχε πάρει το τρόπαιο. Ο Ναδάλ, που αυτή τη στιγμή είναι στο Νο.15 της Παγκόσμιας κατάταξης, θα πέσει στο 128 και ενδέχεται ακόμη πιο κάτω αφού απειλείται από τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Η τελευταία φορά που ο Ναδάλ βρέθηκε εκτός του Top-100 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν στις 14 Απριλίου 2003 όταν ήταν 17 ετών. Τότε, ο Ισπανός ήταν στο Νο.109 και στη συνέχεια ανέβηκε στη 96η θέση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Roland Garros γίνεται μεγάλη μάχη και για το Νο.1 της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς απειλούν τον Κάρλος Αλκαράθ, ενώ ελπίδες έχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.