Έσκασε η πρώτη βόμβα στο Roland Garros: Εκτός ο μεγάλος αντίπαλος του Τσιτσιπά!

Ντανίλ Μεντβέντεφ

i

©Photo by Julian Finney/Getty Images

Έσκασε η πρώτη βόμβα στο Roland Garros: Εκτός ο μεγάλος αντίπαλος του Τσιτσιπά!

Κώστας Τσιακλής 19:41 - 30.05.2023

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ και αποχαιρέτησε πρόωρα το Roland Garros.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει το Roland Garros αφού κέρδισε πρόσφατα το 1001αρι της Ρώμης ωστόσο έπεσε θύμα έκπληξης από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι. Ο Ρώσος τενίστας ηττήθηκε με 3-2 σετ από το νούμερο 172 της παγκόσμιας κατάταξης, Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ και αποχαιρέτησε από νωρίς τη διοργάνωση.

Ο Μεντβέντεφ αν και ξεκίνησε δυνατά δεν μπόρεσε να πάρει τελικά το πρώτο σετ απέναντι στον Βραζιλιάνο. Ο νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη προηγήθηκε με 2-0 ωστόσο ο Γουάιλντ έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 6-3 στο tie-break. 

Στο tie-break κρίθηκε και το δεύτερο σετ, με τον Μεντβέντεφ αυτή τη φορά να βγαίνει νικητής και να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Ρώσος φάνηκε να παίρνει τα πάνω του αφού κέρδισε το τρίτο σετ με 6-2 και πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ο Γουάιλντ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Βραζιλιάνος επικράτησε στο 4ο σετ με 6-3 και έστειλε το παιχνίδι στο 5ο και τελευταίο σετ, βάζοντας τον Μεντβέντεφ σε περιπέτειες. Εκεί ο Γουάιλντ ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη αφού τελικά νίκησε με 6-4 και με συνολικό σκορ 3-2 πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βραζιλιάνου σε Grand Slam. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κουεντίν Χάλις-Γκίδο Πέλλα.

Από την άλλη ο Μεντβέντεφ έχει φτάσει πλέον τις πέντε ήττες σε πρώτο γύρο της διοργάνωσης και «απειλείται» να χάσει τη θέση του στην Παγκόσμια Κατάταξη. Συγκεκριμένα ο Ρώσος θα αναμένει να δει την πορεία τόσο του Νόβακ Τζόκοβιτς όσο και του Στέφανου Τσιτσιπά. Ενδεικτικό της κακής μέρας του Μεντβέντεφ ήταν τα 15 διπλά λάθη που έκαναν, κάτι που οδήγησε στο να χάσει το σερβίς του επτά φορές!