«Τρελάθηκε» ο Κύργιος μετά τον αποκλεισμό των Σέλτικς: Έκαψε τη φανέλα του (vid)

«Τρελάθηκε» ο Κύργιος μετά τον αποκλεισμό των Σέλτικς: Έκαψε τη φανέλα του (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:06 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 30.05.2023

Ο Νικ Κύργιος πήρε πολύ βαριά την ήττα των Μπόστον Σέλτικς από τους Μαϊάμι Χιτ, που συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό τους από τους τελικούς του NBA.

Μία νίκη μακριά από το θαύμα της ανατροπής ήταν οι Μπόστον Σέλτικς. Η ομάδα της Βοστώνης μετά το 3-0 έφερε τη σειρά με τους Μαϊάμι Χιτ στα ίσα και έκανε τους φιλάθλους της να ονειρεύονται πως θα την δουν στον τελικό. 

Τελικά το Μαϊάμι τα ξημερώματα της Τρίτης (30/5) τους... έκοψε τη χαρά. Ο Τζίμι Μπάτλερ και η παρέα του νίκησαν με το εντυπωσιακό 103-84 στη Βοστώνη στο Game 7 και τώρα πάνε στο Ντένβερ για να αντιμετωπίσουν τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Οι Κέλτες αποχωρούν, αποτυγχάνοντας να γίνουν η πρώτη ομάδα της ιστορίας που επιστρέφει από το 0-3. Όταν ο Ντέρικ Ουάιτ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε 18 πόντους, νίκησε τον χρόνο στο Game 6 και ισοφάρισε τη σειρά σε 3-3 έκανε την ομάδα να του να πιστέψει πως θα πως γράψει ιστορία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι φίλαθλοι των Σέλτικς δεν το πήραν και πολύ ψύχραιμα. 

Ένας από αυτούς είναι ο Νικ Κύργιος. Ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας πήρε πολύ βαριά την ήττα της αγαπημένης του ομάδας και μετά το φινάλε του ματς με τους Μαϊάμι Χιτ έκαψε την φανέλα του υπό τους ήχους του τραγουδιού «Hello darkness my old friend». 

«Δεν θα αφήσω το μπάσκετ να επηρεάσει την ψυχολογική μου κατάσταση. Συγχαρητήρια στους Χιτ, έκαναν καλή σειρά. Σίγουρα, ως οπαδός των Μπόστον Σέλτικς, πίστευα στην επιστροφή. Ο Κέιλαμπ Μάρτιν θύμισε τον Ντουέιν Γουέιντ στη νιότη του σε κάποιες φάσεις. Ο τραυματισμός του Τέιτουμ στον αστράγαλο μου έσπασε την καρδιά σε 17 κομμάτια, αλλά μπράβο του που συνέχισε και έκανε ό,τι μπορούσε ως ηγέτης της ομάδας. Είμαι απογοητευμένος από την ομάδα. Ακόμα μία σεζόν 82 αγώνων μου ράγισε την καρδιά. Συγχαρητήρια στους Χιτ, αλλά τα λάθη του Τζέιλεν Μπράουν...Δεν μπορούσαμε να βάλουμε σουτ από την περιφέρεια. Θα προπονηθώ τώρα με την καρδιά μου σπασμένη σε 17 κομμάτια».