Η 17χρονη Αντρέεβα απέκλεισε τη Σαμπαλένκα!
i

© Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Η 17χρονη Αντρέεβα απέκλεισε τη Σαμπαλένκα!

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:45 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:45 - 05.06.2024

Η 17χρονη Μίρα Αντρέεβα απέκλεισε την Αρίνα Σαμπαλένκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η Μίρα Αντρέεβα συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο. Η 17χρονη Ρωσίδα επικράτησε 6-7(5), 6-4, 6-4 της Αρίνα Σαμπαλένκα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η Σαμπαλένκα, Νο.2 του κόσμου φάνηκε να αντιμετωπίζει θέματα με το στομάχι της στο τρίτο σετ και φάνηκε να μην πατάει καλά στο σκορ. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε η 17χρονη Αντρέεβα που μπορεί να απώλεσε το πρώτο σετ από το 5-3 έφτασε στην σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της.

Με τη νίκη της κόντρα στη Σαμπαλένκα η 17χρονη Ρωσίδα αναμένεται να κάνει άλμα τουλάχιστον 15 θέσεων. Η Αντρέεβα θα ανέβει στο Νο.23 από το Νο.38 που είναι σήμερα. Αν η νεαρή Ρωσίδα καταφέρει να μπει στον τελικό, θα μπει και στο Top 20, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.16. Από την άλλη η Σαμπαλένκα αναμένεται να πέσει από το Νο.2 που θα βρεθεί η Κόκο Γκοφ.

Συνέχεια στο όνειρο για την Τζασμίν Παολίνι. Η Ιταλίδα τενίστρια επικράτησε 6-2, 4-6, 6-4 της Έλενα Ριμπάκινα και προκρίθηκε στην τετράδα του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μίρα Αντρέεβα.

Είναι ο πρώτος major ημιτελικός για την Παολίνι, που θα μπει για πρώτη φορά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Το ιταλικό τένις ζει τρομερές στιγμές αφού θα έχει για πρώτη φορά Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη με τον Σίνερ ενώ θα έχει εκπροσώπηση και στο top-10 στην κατάταξη των γυναικών.

Η Παολίνι κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά η Ριμπάκινα είχε απάντηση και ο αγώνας κρίθηκε στο τρίτο σετ. Εκεί, οι δύο τενίστριες είχαν μία φοβερή μάχη για το 4-4. Σε εκείνο το σημείο η Παολίνι πήρε το πάνω χέρι με μπρέικ για το 5-4 και έκλεισε τον αγώνα στο δικό της σερβίς.

Η Παολίνι ήταν εμφανώς καλύτερη από τη γραμμή του σερβίς ενώ είχε 22 winners έναντι 35 της αντιπάλου της. Η Ριμπάκινα έκανε τα διπλάσια λάθη από την αντίπαλό της (48 έναντι 22) και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τενίστρια από το Καζακστάν δεν έχει φτάσει πέρα από τα προημιτελικά στην καριέρα της.