Ο Αλκαράθ πήρε τη ματσάρα κόντρα στον Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros
i

© Photo by Tim Goode/Getty Images

Ο Αλκαράθ πήρε τη ματσάρα κόντρα στον Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:49 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 07.06.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε στα πέντε σετ τον Γιάνικ Σίνερ και έκλεισε θέση στον τελικό του Roland Garros.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πρώτος φιναλίστ του φετινού Roland Garros. Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 του Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του γαλλικού major.

Ο Αλκαράθ, που προκρίθηκε στον ημιτελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά, βρέθηκε στα σχοινιά αφού ο Σίνερ προηγήθηκε 2-1 σετ. Ωστόσο, ο Ισπανός έκανε μπρέικ στο κρίσιμο δέκατο γκέιμ του τέταρτου σετ και ξεκίνησε με μπρέικ το πέμπτο «σφραγίζοντας» το εισιτήριο.

Παράλληλα, ο Ισπανός έδωσε τέλος στο σερί του Σίνερ σε Grand Slam αφού ο Ιταλός μετρούσε 12 διαδοχικές νίκες. Ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος τενίστας που φτάνει σε major τελικό σε όλες τις επιφάνειες. Θυμίζουμε ότι ήδη μετράει από μία κατάκτησε σε Wimbledon και US Open.

Ο ημιτελικός τα είχε όλα. Μέσα στον αγώνα διάρκειας 4 ωρών και 12 λεπτών ο Αλκαράθ και ο Σίνερ απέδειξαν για ποιον λόγο θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.

Ιδανικότερη αρχή στον ημιτελικό δεν θα μπορούσε να είχε ονειρευθεί ο Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός τενίστας, που θα βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, εκμεταλλεύθηκε τις αστάθειες του Αλκαράθ στο σερβίς και προηγήθηκε 4-0 κάνοντας δύο μπρέικ.

Ο Ισπανός τενίστας έδειξε σημάδια αντίδρασης όταν πίσω το ένα μπρέικ ενώ προηγήθηκε 40-15 στο δικό του σερβίς. Ωστόσο ο Σίνερ αντεπιτέθηκε και προσπέρασε 5-2 κλείνοντας το πρώτο σετ στο σερβίς του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αλκαράθ είχε 11 στους 25 πόντους κερδισμένους πόντους στο πρώτο του σερβίς. Την ίδια ο Σίνερ είχε 11/13 δείγμα της κυριαρχίας του Ιταλού στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Αλκαράθ ανέβασε το ποσοστό του στο πρώτο σερβίς. Παρά το γεγονός, ότι ο Σίνερ ξεκίνησε πάλι με μπρέικ, ο Ισπανός ισοφάρισε 2-2 με δικό του «σπάσιμο» στο αντίπαλο σερβίς.

Από εκείνο το σημείο ο Αλκαράθ πάτησε γκάζι και προηγήθηκε 5-2 με δεύτερο δικό του μπρέικ στο δεύτερο σετ. Ο Σίνερ αντέδρασε για το 5-3 αλλά ο Ισπανός έκλεισε με άνεση το δεύτερο σετ και ισοφάρισε τον αγώνα.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες αντάλλαξαν από ένα μπρέικ για το 2-2 ενώ ο Αλκαράθ είχε τέσσερις ευκαιρίες στο πέμπτο γκέιμ να «σπάσει» το σερβίς του Ιταλού. Αφού ο Σίνερ άντεξε, προηγήθηκε 5-2 με δικό του μπρέικ και με 6-3 έκλεισε το δεύτερο σετ.

Στο τέταρτο σετ ήταν το πιο ισορροπημένο. Με τους δύο τενίστες να μην απειλούν και να μην απειλούνται, όλα έδειχναν ότι τα πάντα ήταν υπόθεση ενός μπρέικ. Τελικά, αυτό το έκανε ο Αλκαράθ στο δέκατο γκέιμ και οδήγησε τον ημιτελικό σε πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ ο Κάρλος Αλκαράθ προηγήθηκε 3-0 σημειώνοντας πρώτος μπρέικ. Ο Σίνερ απείλησε (40-40) στο πέμπτο γκέιμ αλλά ο Ισπανός υπερασπίστηκε το σερβίς του και είχε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει τον αγώνα. Ο Σίνερ κατάφερε να αντιδράσει στα δύο ματς πόιντ που είχε ο Αλκαράθ αλλά ο Ιταλός υποτάχθηκε στο τρίτο και ο ημιτελικός ολοκληρώθηκε με τον Ισπανό να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.