Ανεβαίνει στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Ανεβαίνει στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη

Sportal newsroom 11:45 - 24.09.2023

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά την κατάκτηση του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Πολλαπλώς κερδισμένη βγήκε η Μαρία Σάκκαρη από τη διοργάνωση της Γουαδαλαχάρα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε τον τίτλο στο 1000άρι τουρνουά, που ήταν το δεύτερο στην καριέρα της.

Μετά την εκπληκτική της πορεία στο Μεξικό, η Μαρία Σάκκαρη θα ανέβει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο.9 που ήταν μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι κοντά στην πρόκριση στο WTA Finals, αφού από το Νο.16 που ήταν πριν την έναρξη της διοργάνωσης, είναι στο Νο.9 και απέχει 308 βαθμούς από το Νο.8, που δίνει το εισιτήριο για το Κανκούν.

«Ειλικρινά, δεν το σκεφτόμουν αυτό. Πριν από αυτή την εβδομάδα δεν ήταν καν ρεαλιστικός στόχος για μένα και δεν το είχα θέσει για στόχο», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη μετά την πρόκριση στον τελικό της Γουαδαλαχάρα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει ευκαιρία να προκριθεί αφού ακολουθούν τρία πολύ δυνατά τουρνουά:: Τόκιο (WTA 500), Πεκίνο (WTA 1000) και Ζενγκζού (WTA 500).

Σάκκαρη: «Επιτέλους, μπορώ να τους βουλώσω το στόμα!»

Για τις δυσκολίες που συνάντησε τα τελευταία χρόνια αλλά και την ανακούφιση που αισθάνθηκε μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα μίλησε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε και στους επικριτές της.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10», είπε στη συνέντευξη τύπου η Μαρία Σάκκαρη εμφανώς ανακουφισμένη. «Όλοι έλεγαν "είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δεν θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα», συμπλήρωσε η Μαρία Σάκκαρη.

Tags: