Κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη κόντρα στην Στρικόβα η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

Μαρία Σάκκαρη ©Ιntime

Κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη κόντρα στην Στρικόβα η Σάκκαρη

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:48 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 12.05.2023

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την 37χρονη Τσέχα Μπαρμπόρα Στρικόβα το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00) στην πρεμιέρα της στο Pieatrangeli.

Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (12/5)  στις 12:00 στον πρώτο αγώνα της ημέρας στο Pieatrangeli κόντρα στην 37χρονη Τσέχα Μπαρμπόρα Στρικόβα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Για την Ελληνίδα τενίστρια αυτό θα είναι το 29ο παιχνίδι τη φετινή σεζόν (19-9), αλλά και το 17ο στην καριέρα της στη Ρώμη. Αξιοσημείωτο είναι πως η Σάκκαρη δεν έχει χάσει ποτέ σε πρεμιέρα της (σε κυρίως ταμπλό) στην ιταλική πρωτεύουσα σε τέσσερις συμμετοχές.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια το 2019 είχε σημειώσει την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Πέρσι έφθασε μέχρι τα προημιτελικά χάνοντας μέσα από τα χέρια της την πρόκριση από την Ονς Ζαμπέρ.

Για την 37χρονη Τσέχα τενίστρια αυτός είναι ο μόλις τρίτος αγώνας της το 2023, μετά από τον πρόωρο αποκλεισμό στη Μαδρίτη κόντρα στην Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Κοτσιαρέτο, αλλά και μετά την πρώτη νίκη στη σεζόν στον πρώτο γύρο της Ρώμης κόντρα στη Βελγίδα Μαριάνα Ζαβένσκα.

Για την Στρικόβα αυτή είναι η έβδομη συμμετοχή στο Rome Masters. Την καλύτερη πορεία της την είχε κάνει το 2016, όταν και έφθασε μέχρι τα προημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα από την Μάντισον Κις.

Η νικήτρια της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπιάνκα Αντρέσκου και Μαρκέτα Βοντρουσόβα.

Εφόσον η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια περάσει στον τέταρτο γύρο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα φιναλίστ του φετινού Australian Open και νικήτρια του Indian Wells.

Στα προημιτελικά, αν η Μαρία Σάκκαρη, περάσει το υψηλό εμπόδιο της Ριμπάκινα, την περιμένει ένα ακόμη ψηλότερο, η Ίγκα Σβιόντεκ. Η τενίστρια από την Πολωνία είναι στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας κατάταξης. 

Υποψήφιες αντίπαλες της Σάκκαρη στα ημιτελικά - βάσει κατάταξης - είναι η Ονς Ζάμπερ και η Ντάρια Κασάτκινα. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, ξεχωρίζουν η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Τζέσικα Πεγκούλα, η Καρολίν Γκαρσιά και η Κόκο Γκοφ.

Tags: