Μεγάλη πρόκριση με ανατροπή για τη Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Μεγάλη πρόκριση με ανατροπή για τη Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:18 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 16.08.2023

Η Μαρία Σάκκαρη απώλεσε το πρώτο σετ κόντρα στη Σοριάνα Κιρστέα αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Σινσινάτι.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Σινσινάτι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 2-6, 6-3, 7-5 της Σοριάνα Κιρστέα και περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Πέτρα Μάρτιτς με την Καρολίνα Μούχοβα.

Η Σάκκαρη έκανε ανατροπή στον αγώνα αφού απώλεσε το πρώτο σετ κόντρα στη Ρουμάνα. Ωστόσο δεν κατέθεσε τα όπλα, ανέβασε την απόδοσή της από τη γραμμή του σερβίς και έφτασε στη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Σάκκαρη κόντρα στην Κιρστέα σε τρεις αναμετρήσεις.

Η Κιρστέα έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στον αγώνα. Η τενίστρια από τη Ρουμανία έκανε δύο μπρέικ, τη στιγμή που ήταν αλάνθαστη στο σερβίς της. Η Κιρστέα στη συνέχεια κράτησε χωρίς πρόβλημα το σερβίς της για το 6-2 του πρώτου σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε απάντηση στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη «έσπασε» δύο φορές το σερβίς της Κιρστέα και προηγήθηκε με 4-0. Η Ρουμάνα πήρε πίσω τα δύο μπρέικ και μείωσε σε 4-3 αλλά η Σάκκαρη είχε και πάλι αντίδραση για το πέμπτο μπρέικ στο δεύτερο σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε μεγάλη ψυχραιμία στα πέντε μπρέικ πόιντ της Κιρστέα στο ένατο γκέιμ του δεύτερου σετ και ισοφάρισε τον αγώνα.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστριες διατήρησαν το σερβίς τους χωρίς πρόβλημα. Η Σάκκαρη βρήκε το πολυπόθητο μπρέικ για το 6-5 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τουρνουά του Σινσινάτι είναι η «πρόβα» της Μαρίας Σάκκαρη για το US Open που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.