Λύγισε από την Πεγκούλα η Σάκκαρη!

Μαρία Σάκκαρη

i

Μαρία Σάκκρη/© Photo by Mohamed Farag/Getty Images

Λύγισε από την Πεγκούλα η Σάκκαρη!

Sportal newsroom 17:44 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 17.02.2023

Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Πέγκουλα η Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 2-1 από την Αμερικανίδα και δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό του τουρνουά της Ντόχα.

Μέχρι την ημιτελική φάση έφτασε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά της Ντόχα, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να… ακολουθήσει την Πεγκούλα στο τρίτο και καθοριστικό σετ και έτσι υπέστη την ήττα με 2-1 (2-6, 6-4, 1-6).

Παρά την απώλεια του πρώτου σετ και του μπρέικ που έκανε η Αμερικανίδα στην αρχή του δεύτερου, η Σάκκαρη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά μέχρι εκεί.

Στο τρίτο σετ, η Πεγκούλα άρχισε με μπρέικ, η Σάκκαρη απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά σαφώς πιο προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, η αντίπαλος της Ελληνίδας πρωταθλήτριας κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η αναμέτρηση 

Το έργο της Μαρίας Σάκκαρη ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολο κόντρα στη φορμαρισμένη Πεγκούλα και αυτό φάνηκε μόλις από το πρώτο γκέιμ, στο οποίο αν και η Ελληνίδα κατάφερε να φτάσει στο 40-15 στο δικό της σέρβις, τελικά υπέστη το μπρέικ, γεγονός που αυτομάτως άλλαξε πλήρως την ψυχολογία των δύο αθλητριών. Η Σάκκαρη δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης από το δικό της σέρβις και τελικά αφού η Πεγκούλα έκανε άλλα δύο μπρέικ, έφτασε εύκολα στο 1-0 με 6-2 στα γκέιμ. 

«Καρμπόν» η εκκίνηση και στο δεύτερο σετ, αφού η Πεγκούλα με μπρέικ και δικό της σέρβις έφτασε στο 2-0, αλλά η Σάκκαρη βρήκε ψυχικά αποθέματα και αντέδρασε, φτάνοντας στο 2-2. Ωστόσο, και πάλι η Πεγκούλα είχε τον τρόπο να αντέξει στην αντεπίθεση, έκανε νέο μπρέικ με το σετ να φτάνει στο 4-3 υπέρ της Αμερικανίδας. Σε εκείνο το σημείο, η Σάκκαρη έπαιξε το καλύτερο τένις της στο ματς και παίρνοντας τα τρία επόμενα γκέιμ, έφτασε και στην ισοφάριση στα σετ (1-1). 

Τρελή ήταν η αρχή στο τρίτο και καθοριστικό σετ, καθώς η Πεγκούλα όπως και στα δύο προηγούμενα άρχισε με μπρέικ, η Σάκκαρη απάντησε, όμως και πάλι η Πεγκούλα έφτασε στο μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. Η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και έφτασε στο μπρέικ πόιντ για το 2-2, αλλά η Πεγκούλα είχε απαντήσεις, φτάνοντας στο 3-1, τσακίζοντας ψυχολογικά τη Σάκκαρη. Αυτό φάνηκε και στο νέο μπρέικ (1-4), που άνοιξε και τον δρόμο για την τελικά άνετη κατάκτηση του σετ με 6-1.