Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι των αγώνων τους στη Μαδρίτη

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη

i

© Intime

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι των αγώνων τους στη Μαδρίτη

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:13 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 04.05.2023

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Αρίνα Σαμπαλένκα στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιστιπάς ρίχνονται στη «μάχη» του τουρνουά της Μαδρίτης την Πέμπτη (4/5). Η Ελληνίδα τενίστρια κάνει την αρχή, καθώς στις 17:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας της με την Αρίνα Σαμπαλένκα. 

Η Μαρία Σάκκαρη στοχεύει στην πρόκριση στον τελικό του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα της, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά φέτος που θα προσπαθήσει να μπει σε τελικό WTA 1000 μετά από το Indian Wells. Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-7(3), 6-4, 6-2 της Ιρίνα - Καμέλια Μπέγκου στα προημιτελικά.

Οι δύο τους έχουν κοντραριστεί οκτώ φορές με τη Λευκορωσίδα να έχει το προβάδισμα με 5-3 νίκες. Επιπλέον, το Νο.2 του κόσμου έχει πάρει τη νίκη και τις δύο φορές που έχει αντιμετωπίσει την Σάκκαρη σε ημιτελική φάση (Αμπου Ντάμπι 2021, Indian Wells 2023). Η «μάχη» ανάμεσα στις δύο τενίστριες θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 6. 

Να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο τους θα αναμετρηθούν σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς και οι οκτώ συναντήσεις τους ήταν σε σκληρό court. Για την Σάκκαρη αυτός θα είναι ο 28ος ημιτελικός καριέρας με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει ρεκόρ 7-21.

Λίγες ώρες αργότερα τη σκυτάλη παίρνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας περίπου στις 21:00 θα μπει στο κεντρικό court, όπου θα κοντραριστεί με τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του τουρνουά της Μαδρίτης

Ο Στέφανος έχει το ελαφρύ προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-2, ενώ έχει κερδίσει τον Γερμανό και τις δύο φορές που τον συνάντησε στα προημιτελικά τόσο στη Γένοβα το 2017, όσο και το 2020 στο Ντουμπάι. Ο αγώνας των δύο αθλητών θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cosmote Sport 6

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 του Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράγες και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους οκτώ καλύτερους του χωμάτινου Masters της ισπανικής πρωτεύουσας. 

Tags: