Μακριά από τον καλό της εαυτό και αποκλεισμός για τη Σάκκαρη
i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Μακριά από τον καλό της εαυτό και αποκλεισμός για τη Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:54 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 17.01.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 6-4, 6-4, από την Ελίνα Αβανεσιάν στον δεύτερο γύρο του Australian Open και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Στον δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από την Ελίνα Αβανεσιάν και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Σάκκαρη, μετά τη σπουδαία εμφάνιση που έκανε κόντρα στη Χιμπίνο, ήταν η σκιά του εαυτού της. Η Ρωσίδα «στρίμωξε» την 28χρονη τενίστρια με το καλό της σερβίς, ενώ είχε απάντηση σε κάθε χτύπημα της Σάκκαρη.

Η Ρωσίδα τενίστρια έκανε ιδανική εκκίνηση στον αγώνα. Η Αβανεσιάν «έσπασε» το σερβίς της Σάκκαρη στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για 2-0. Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε σημάδια αντίδρασης στο έκτο γκέιμ όταν πήρε πίσω το σερβίς της στην πέμπτη ευκαιρία που είχε.

Ωστόσο, η Αβανεσιάν δεν πτοήθηκε και πήρε πάλι το πλεονέκτημα για το 5-3 στο πρώτο σετ. Παρά την πίεση, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της και μείωσε 5-4, αλλά η Ρωσίδα έκλεισε το πρώτο σετ μετά από 50 λεπτά.

Η κακή εικόνα της Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνίδα τενίστρια πήρε αμέσως πίσω το break, η Αβανεσιάν δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της. Η Ρωσίδα «έσπασε» κατευθείαν το σερβίς της Σάκκαρη και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και πήρε τη νίκη.

Στον τρίτο γύρο, η Αβανεσιάν θα αντιμετωπίσει τη Μάρτα Κόστγιουκ. Η τενίστρια από την Ουκρανία νίκησε στα τρία σετ την Ελίζ Μέρτενς.