Ήττα από την Κόλινς και εκτός τελικού στο Τσάρλεστον η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Ήττα από την Κόλινς και εκτός τελικού στο Τσάρλεστον η Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:40 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:04 - 07.04.2024

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε σε straight sets από την Ντανιέλ Κόλινς στα ημιτελικά του τουρνουά του Τσάρλεστον.

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Τσάρλεστον. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-3, 6-3 από την Ντανιέλ Κόλινς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Το έργο της Σάκκαρη, πάντως, ήταν εξ αρχής δύσκολο. Η Κόλινς μετρούσε 11 σερί νίκες (12 με αυτή κόντρα στην Ελληνίδα) και οδεύει προς την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου τη φετινή χρονιά μετά το Μαϊάμι. Όλα αυτά, ενώ έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το επαγγελματικό τένις.

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να αισιοδοξεί για την πορεία της στη χωμάτινη σεζόν αφού αυτό ήταν το πρώτο της τουρνουά στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και μετά την αλλαγή προπονητή. Η Σάκκαρη μετράει 10 νίκες σε 13 αγώνες από την στιγμή που συνεργάζεται με τον Ντέιβιντ Γουίτ.

Η Σάκκαρη θα κερδίσει και μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί στο Νο.6 (από το Νο.7 που ήταν πριν την έναρξη του τουρνουά) και ελπίζει να βρεθεί ακόμη ψηλότερα. Η Κόλινς, από την άλλη, θα ανέβει σίγουρα στο Νο.18 ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Ντάρια Κασάτκινα. Η Ρωσίδα απέκλεισε με 6-4, 4-6, 7-6(5) την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Μαρία Σάκκαρη πλήρωσε το κακό της σερβίς. Όταν, μάλιστα, έδειχνε ικανή να κυνηγήσει την ισοφάριση στο δεύτερο σετ, η αντίπαλό της απάντησε με τρομερά χτυπήματα.

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε από το ξεκίνημα του αγώνα με την πλάτη στον τοίχο αφού δέχτηκε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, service game της. Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση για το 3-3 αλλά η Κόλινς πήρε και πάλι το πλεονέκτημα. Έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ η Αμερικανίδα δεν απειλήθηκε και έκανε το 6-3.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε πάλι με μπρέικ από την Κόλινς. Η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς της αντιπάλου της στο τέταρτο και το έκτο γκέιμ, αλλά η Αμερικανίδα απάντησε με σπουδαίους πόντους και καλά σερβίς. Η Κόλινς έκλεισε τον αγώνα με δεύτερο δικό της μπρέικ.