Το ξέσπασμα της Σαμπαλένκα: «Δέχτηκα πολύ μίσος»

Αρίνα Σαμπαλένκα

i

© Photo by Mike Frey/Getty Images/Ideal Images

Το ξέσπασμα της Σαμπαλένκα: «Δέχτηκα πολύ μίσος»

Η Αρίνα Σαμπαλένκα αποκάλυψε ότι αντιμετωπίστηκε με μίσος από ορισμένους Ουκρανούς συναθλητές της μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Αποκαλυπτική ήταν η Αρίνα Σαμπαλένκα σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκε από Ουκρανούς συναθλητές της μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία σημείωσε ότι δέχθηκε πολύ μίσος στα αποδυτήρια.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανή τενίστρια, Λέια Τσουρένκο αρνήθηκε να παίξει κόντρα στην Σαμπαλένκα κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Μάρτα Κόστιουκ, νικήτρια του τουρνουά του Όστιν, αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην αντίπαλό της Βάρβαρα Γκράτσεβα από τη Ρωσία, που αντιμετώπισε στον τελικό.

«Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο για εμένα, γιατί ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τόσο μίσος στα αποδυτήρια. Προφανώς στο Instagram, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε μισούν μόλις χάνεις αγώνες, αλλά αυτό που έζησα στα αποδυτήρια δεν το είχα αντιμετωπίσει ποτέ.

Δεν τσακωθήκαμε, αλλά κάναμε περίεργες συζητήσεις, όχι με τα κορίτσια, αλλά με τα μέλη του προσωπικού τους. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη στιγμή, αλλά τώρα είναι καλύτερα. Δυσκολεύθηκα να καταλάβω, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με μισούν χωρίς λόγο. Εννοώ, ότι δεν έκανα τίποτα.

Συνειδητοποίησα, ότι δεν έφταιγα εγώ και δεν τους πλήγωσα καθόλου. Και είμαι σίγουρη, ότι οι άλλοι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές δεν έκαναν τίποτε περισσότερο στους Ουκρανούς. Μόλις συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά είναι συναισθήματα και πρέπει να τα αγνοήσω και να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματα των άλλων», σημείωσε η Σαμπαλένκα.

Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, νικήτρια του Australian Open, αντιμετωπίζεται με καχυποψία λόγω της στενής της σχέσης με τον πρόεδρο της χώρας, Αλεκσάντρ Λουκασένκο, που υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.