Συγκλονιστική Ναβρατίλοβα για τη μάχη με τον καρκίνο: «Το να τα παρατάω δεν είναι στο DNA μου»

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

i

Screenshot

Συγκλονιστική Ναβρατίλοβα για τη μάχη με τον καρκίνο: «Το να τα παρατάω δεν είναι στο DNA μου»

Πάνος Μαλακτάρης • 16:37 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

H θρυλική Τσέχα τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα φαίνεται πως βγαίνει νικήτρια από ακόμα έναν αγώνα στη ζωή της, πιθανότατα τον μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο

Η 66χρονη πρώην τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, μία από τις κορυφαίες που έχουμε απολαύσει στα court διαχρονικά, δείχνει να αφήνει μια και καλή πίσω της την ιδιαίτερα σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της. Βρέθηκε καλεσμένη του δημοφιλούς δημοσιογράφου Πιρς Μόργκαν, στην εκπομπή του τελευταίου, το «Talk TV», όπου και προέβη στην ευχάριστη αποκάλυψη.

Θυμίζουμε ότι αρχικά, πίσω στο 2010, είχε διαγνωστεί με 2 ειδών καρκίνο, τόσο στο στήθος όσο και στο λάρυγγα. Ο μη διηθητικός καρκίνος του μαστού είχε ξεπεραστεί σχετικά σύντομα, ωστόσο είχε κάνει εκ νέου την επανεμφάνισή του.Ο δεύτερος αφορούσε το λάρυγγα, με την ίδια να δηλώνει: «Ειδικά την πρώτη εβδομάδα είχα υποβληθεί σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. Όταν στην αρχή νιώθεις χάλια, δεν ξέρεις πού να το αποδώσεις. Δεν ένιωθα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας μέχρι την τρίτη εβδομάδα ενώ στη συνέχεια είχα ξηροστομία και έκλεινε ο λαιμός μου. Όλα πρήζονταν και ένιωθα πολύ άβολα. Δεν έχεις γεύση. Δέχεσαι από παντού χτυπήματα και οι γιατροί δεν σε βοηθάνε πολύ αναφορικά με το πώς θα σου «κάτσει» τελικά όλο αυτό»

Eνώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορείς να λυπάσαι τον εαυτό σου γιατί θα κλαις όλη την ώρα. Το να τα παρατήσω δεν είναι στο DNA μου. Πρέπει να είσαι σκληρός και δυνατός σε όλο αυτό. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μου και ήθελα να κλαίω συνεχώς. Ήμουν σε απόλυτο πανικό για τρεις ημέρες και σκεφτόμουν ότι δεν θα ξανακάνω Χριστούγεννα»

Ενώ σε ένα ακόμα ιδιαίτερα ευχάριστο σημείο, αναφέρει πως «Όπως τελικά μου είπαν οι γιατροί, δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα». Ταχεία ανάρρωση λοιπόν στην τόσο δυνατή αυτή γυναίκα, εντός και εκτός γηπέδων. Ολόκληρη η συνέντευξή της είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί απόψε (21/3).