Εκτός Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Εκτός Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 22:41 - 19.09.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Laver Cup του Βανκούβερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα λάβει μέρος στο Laver Cup που θα διεξαχθεί 22-24 Σεπτεμβρίου στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για τραυματισμό του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Άρθουρ Φιλς θα πάρει τη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά στην ομάδα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι τενίστες θα είναι οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάσπερ Ρουντ, Χούμπερτ Χούρκατς, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα και Γκαέλ Μονφίς.

Από την άλλη, η World Team που έχει αρχηγό τον Τζον ΜακΕνρό, αποτελείται από τους Τέιλορ Φριτς, Φράνσις Τιάφο Τόμι Πολ, Μπεν Σέλτον, Οζέ Αλιασίμ και Φραντσίσκο Τσερούντολο. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Rogers Arena, χωρητικότητας 19.000 θέσεων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Davis Cup με αντίπαλο τη Σλοβακία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε σχεδόν 8 ώρες αφού έπαιξε το Σάββατο κόντρα στον Λούκας Κλέιν και την Κυριακή αγωνίστηκε και στο διπλό αλλά και στο μονό κόντρα στον Άλεξ Μόλτσαν.

«Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση.

Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ενδεχόμενο κούρασης μετά τους αγώνες του Davis Cup.