Για την πρόκριση στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Θαπάτα

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Για την πρόκριση στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Θαπάτα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:40 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 02.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μπερνάμπε Θαπάτα, μετά τη ζόρικη πρόκριση του Έλληνα τενίστα κόντρα στον Μπάες τον τέταρτο γύρο της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Μπερνάμπε Θαπάτα στον δρόμο προς τα προημιτελικά του χωμάτινου Masters της ισπανικής πρωτεύουσας (2/5, 23:00). Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα κοντραριστεί για πρώτη φορά με τον Ισπανό και Νο42 στον κόσμο, με στόχο την πρόκριση στους «8».

Στην χθεσινή αναμέτρηση (1/5), ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 5-7, 6-3, 3-6 του Σεμπάστιαν Μπάες και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης. Μπορεί να ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Αργεντινό αντίπαλό του και να δυσκολεύτηκε να βρει εύκολους πόντους στο backhand, ωστόσο τελικά πήρε τη νίκη.

Το πρώτο σετ είχε απίστευτη εξέλιξη. Ο Μπάες ξεκίνησε με καλό δεύτερο σερβίς και κατάφερε να βάλει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Αργεντινός βρήκε μπρέικ σε κρίσιμο σημείο και στη συνέχεια σέρβιρε για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε με επιτυχία σετ πόιντ του αντιπάλου και πήρε πίσω το μπρέικ μειώνοντας σε 5-4.

 Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε πάρει... φόρα και με νέο μπρέικ προηγήθηκε με 6-5 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Μπάες, παρά την ανατροπή που είχε υποστεί στο πρώτο σετ, μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο. Ο Αργεντινός έκανε μπρέικ και στη συνέχεια διατήρησε το πλεονέκτημά του για το 3-0. 

Το μπρέικ αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του σετ, με τον Τσιτσιπά να μην έχει αντίδραση κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο τρίτο σετ. Οι δύο τενίστες σέρβιραν εξαιρετικά στο ξεκίνημα του τρίτου και καθοριστικού σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και προηγήθηκε με 5-3 έχοντας στη συνέχεια την ευκαιρία να κλείσει τον αγώνα στο σερβίς του. Ο Μπάες τον πίεσε ξανά, είχε μπρέικ πόιντ αλλά η απάντηση του Έλληνα τενίστα ήταν «εκκωφαντική» σβήνοντάς το με άσο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε τον αγώνα λίγο αργότερα.

Tags: