Η δοκιμασία του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Λορέντζο Σονέγκο

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Η δοκιμασία του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Λορέντζο Σονέγκο

Sportal newsroom 10:33 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 15.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί με τον Λορέντζο Σονέγκο το βράδυ της Δευτέρας (15/05), με έπαθλο την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Rome Masters.

Μετά την επικράτηση κόντρα στον Νούνο Μπόργκες, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (15/5, 20:00) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Λορέντζο Σονέγκο για τον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης. Ο 27χρονος Ιταλός βρίσκεται στο Νο48 της Παγκόσμιας κατάταξης και είναι ένας παίκτης που είναι ικανός να κάνει τη ζημιά στον Έλληνα τενίστα.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο αθλητές, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι τώρα και πλέον θα διασταυρώσει τα ξίφη με τον Ιταλό για τρίτη φορά. Η πρώτη του αναμέτρηση διεξήχθη στο Miami Open και η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα στο Σινσινάτι με τον Σονέγκο να παίρνει ένα σετ. Αυτή όμως, θα είναι και η πρώτη τους αναμέτρηση στο χώμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Rome Masters και θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Μουζέτι και τον Τιάφο.

Τσιτσιπάς: «Πολύ διαφορετικές συνθήκες σήμερα, δε νομίζω να έχω παίξει ένα τόσο σύντομο ματς»
ΤΕΝΙΣ

16:50 - 14.05.2023

Τσιτσιπάς: «Πολύ διαφορετικές συνθήκες σήμερα, δε νομίζω να έχω παίξει ένα τόσο σύντομο ματς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πόσο επηρεάστηκε από τις χθεσινές διακοπές στον αγώνα λόγω της βροχής, αλλά επίσης και για τις καιρικές συνθήκες στον σημερινή αναμέτρηση (14/5).

Στην χθεσινή αναμέτρηση, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο αλλά διακόπηκε λόγω βροχής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τα δύο γκέιμ που χρειαζόταν κόντρα στον Νούνο Μπόργκες και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε ιδανικά στο ματς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 3-0. Ο Τσιτσιπάς είχε κι άλλη ευκαιρία για μπρέικ στο έκτο γκέιμ αλλά ο Μπόργκες κράτησε για το 4-2. Ο Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς με καλό σερβίς έκλεισε το πρώτο σετ στο 6-3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ νωρίς και στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε τις μπάλες στα χέρια στο 4-3 και σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής αποφάσισε να διακόψει το ματς αφού η βροχή δεν επέτρεψε τη συνέχισή του. Την Κυριακή, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Ο Τσιτσιπάς πήρε τα δύο γκέιμ που χρειαζόταν στο «άψε - σβήσε» και ολοκλήρωσε τη δουλειά.