Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπορώ και εγώ να κερδίζω, όχι μόνο εσύ...» (vid)
i

Τσιτσιπάς/©instagram

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπορώ και εγώ να κερδίζω, όχι μόνο εσύ...» (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:42 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η φοβερή απάντηση του Τσιτσιπά στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Τζιμ Κούριερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε και το εμπόδιο του Ολλανδού Τάλλον Γκρίκσπουρ. Tην Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ στην φάση των «16» του Australian Open. Μετά το τέλος του αγώνα του πήρε συνέντευξη ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Τζίμ Κούριερ.   

Ο Αμερικανός, ο οποίος κατέκτησε το Australian Open το 1992 και το 1993, ρώτησε τον Έλληνα πρωταθλητή πως κατάφερε να ανταπεξέλθει κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, όταν τον δυσκόλεψε ο αντίπαλος του, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης. Ο Τσιτσιπάς του έκανε «σμας», απαντώντας με άνεση: ««Μπορώ και εγώ να κερδίζω, όχι μόνο εσύ...». Ο Στέφανος έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κατακτήσει φέτος το τρόπαιο στην Μελβούρνη. Η δήλωση του ενθουσίασε το κοινό και ιδιαίτερα τους Έλληνες ομογενείς, που αντέδρασαν άμεσα και περιμένουν από τον Στέφανο να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατός στα επόμενα παιχνίδια. 

«Εξακολουθώ να ψάχνω για μεσίτη...»

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε τις δηλώσεις, λέγοντας: ««Είχα ποικιλία στο παιχνίδι μου σήμερα και καλές τοποθετήσεις. Είναι σημαντικό ότι στο σερβίς μου δεν είχα μεγάλα ράλι κι αυτό βοήθησε. Όπως βοήθησε και ο καιρός. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, όμως όλα λειτούργησαν σωστά. Είναι ωραία αίσθηση να κερδίζεις με αυτόν τον κόσμο εδώ. Και παρεμπιπτόντως… εξακολουθώ να ψάχνω για μεσίτη» Αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε μετά τον προηγούμενο αγώνα του, όταν είχε πει ότι θα ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στην Μελβούρνη.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερώτηση για το προηγούμενο ματς, όταν αντί να υπογράψει αυτόγραφα, έδωσε έτοιμα στους θαυμαστές του. Ο Στέφανος έδωσε την εξήγηση του: «Συνήθως όταν γυρίζω από τα ματς στο ξενοδοχείο, αφιερώνω μισή ώρα στον κόσμο. Είναι κάτι που πολλοί τενίστες αμελούν νομίζω. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει στο γήπεδο να μας δει. Ετσι στέλνω αυτόγραφα σε ορισμένους φαν. Κι έφερα μερικά και εδώ».