Για 211 σερί εβδομάδες στο top 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης ο Τσιτσιπάς!

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Για 211 σερί εβδομάδες στο top 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης ο Τσιτσιπάς!

Ιάσονας Τσίλης 22:15 - 07.08.2023

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό, το οποίο δείχνει τη σταθερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά τα τελευταία χρόνια βγήκε στο φως, με τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκεται για τέσσερα σερί χρόνια στους 10 κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

Το 10 φαίνεται να είναι ο... τυχερός αριθμός του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κατακτήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του τα ξημερώματα της Κυριακής, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Άλεξ Ντε Μινόρ, στο 250άρι τουρνουά του Λος Κάμπος στο Μεξικό.

Μάλιστα, επρόκειτο για τη 10η επικράτηση του απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, συνεχίζοντας έτσι τις... πελατειακές του σχέσεις με τον Αυστραλό.

Ο Τσιτσιπάς παράλληλα, συμπλήρωσε 211 εβδομάδες, δηλαδή κάτι περισσότερο από τέσσερα χρόνια συνεχόμενα, βρισκόμενος στο top 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης της ATP.

Το νούμερο αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι, ο μοναδικός που τον ξεπερνάει στην εν λόγω λίστα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με 244 εβδομάδες. Ο πιο κοντινός του δε, είναι ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος μετράει 101.

Είναι γεγονός, ότι παρόλο που έχει κατακτήσει ένα ATP Finals και δύο 1000ρια ATP Masters, του λείπει ένας τίτλος Grand Slam. Δύο φορές έχει φτάσει σε τελικό, το 2021 στο Rolland Garros και φέτος στο Australian Open, αμφότερες απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο Rolland Garros, είχε φτάσει μια ανάσα απ' τον τίτλο, όμως ο Σέρβος υπεραθλητής ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 και επικράτησε με 3-2 σετ.