Ο Στρουφ λύγισε τον Τσιτσιπά που αποχαιρέτησε το Madrid Open

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Ο Στρουφ λύγισε τον Τσιτσιπά που αποχαιρέτησε το Madrid Open

Sportal newsroom 23:53 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 05.05.2023

Μετά από σκληρή μάχη διάρκειας 2,5 ωρών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Γιαν Λένανρτ Στρουφ και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Madrid Open.

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Μαδρίτης. Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο5) δεν τα κατάφερε απέναντι στον πολύ σκληρό Γιαν Λέναρντ Στρουφ και ηττήθηκε 2-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3) μετά από σκληρή μάχη 2,5 ωρών.

Ο 33χρονος Γερμανός απέδειξε ξανά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό τουρνουά ATP 1000. Ήταν στο Νο65 πριν το τουρνουά και αναμένεται να βρεθεί τουλάχιστον 33 θέσεις επάνω! Ο Στρουφ με όπλο το σερβίς του κατάφερε να λυγίσει τον Τσιτσιπά, που δεν κατάφερε να βρει τις απαντήσεις στο φινάλε.

Το πρόβλημα για τον Τσιτσιπά στο πρώτο σετ ήταν πως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα break points που δημιούργησε στο τέταρτο και το 10ο game. Με το σκορ στο 5-4 υπέρ του Έλληνα τενίστα, ο Στρουφ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει, οδηγώντας το σετ στο tie break. Ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος mini break, όμως ο Γερμανός βρήκε ξανά τον τρόπο να απαντήσει και να πάρει το σετ με 7-6(5).

Και στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε break point στο πρώτο game, εντούτοις ο Στρουφ έμοιαζε αλύγιστος. Όμως ο Στέφανος στο 11ο game έφτασε σε τριπλό break point και με την... τρίτη έσπασε το σερβίς του Γερμανού και επικράτησε με 7-5.

Παρά το γεγονός πως έδειξε κάποια σημάδια κόπωσης στα χτυπήματα του, ο Στρουφ εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο τρίτο σετ. Και με όπλο το σερβίς του πίεσε τον Τσιτσιπά μέχρι το τελικό 6-3, πήρε την πρόκριση για τον τελικό και θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Καράτσεφ.

Tags: