Το παιδί θαύμα που φέρνει επανάσταση στο τένις - Αλλάζει χέρι στη ρακέτα και καταργεί το backhand (vid)

Τέοντορ Νταβίντοβ

i

©printscreen

Το παιδί θαύμα που φέρνει επανάσταση στο τένις - Αλλάζει χέρι στη ρακέτα και καταργεί το backhand (vid)

Κώστας Τσιακλής 20:47 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 23.03.2023

Ο 12χρονος Τέοντορ Νταβίντοβ «μαγεύει» το χώρο του τένις με το στυλ παιχνιδιού του και καταργεί τον «κανόνα» του backhand.

Ο 12χρονος Τέοντορ Νταβίντοβ ήρθε να «ταράξει» τα νερά του τένις με το στυλ παιχνιδιού που διαθέτει. Ο νεαρός Βούλγαρος έχει την επιδεξιότητα να εναλλάζει συνεχώς τα χέρια του κατά τη διάρκεια του αγώνα και να «σπάει» τον «κανόνα» του backhand.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό μέσω του βίντεο που ανέβασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Τένις, με τον Νταβίντοβ σε κάθε shot να χρησιμοποιεί άλλο χέρι και να αποφεύγει το backhand. Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει ονομασία «δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας;» εννοείται πως έχει γίνει viral.

Ο μικρός για να το πετύχει αυτό προπονείται περίπου 30-40 ώρες την εβδομάδα. Ο πατέρας του, Καλίν Νταβίντοβ, μίλησε στους δημοσιογράφους καθώς είναι ο αρχιτέκτονας του αμφιδέξιου αυτού στυλ και δήλωσε πως έβαλε τον γιο του όταν ήταν μικρός να προπονείται με το αριστερό, για να επέλθει ισορροπία μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.

«Όταν ο Τέο ήταν έτοιμος να κλείσει τα οκτώ, αποφάσισα να τον βάλω να παίζει με το αριστερό για να επηρεάσει το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του. Είναι πολύ εξωστρεφής, φλογερός και λίγο ανισόρροπος, οπότε ήθελα μόνο να επηρεάσω το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας την αριστερή πλευρά του σώματός του. Η ισορροπία μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου είναι ζωτικής σημασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλίν Νταβίντοβ.