Άνετος ο Τσιτσιπάς, στην οκτάδα του τουρνουά της Μαδρίτης

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Άνετος ο Τσιτσιπάς, στην οκτάδα του τουρνουά της Μαδρίτης

Πηνελόπη Παπαδήμου 01:34 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 03:28 - 03.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα δύο σετ τον Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράγες και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 του Μπερναμπέ Θαπάτα Μιράγες και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους οκτώ καλύτερους του χωμάτινου Masters της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που προερχόταν από δύσκολη πρόκριση κόντρα στον Σεμπάστιαν Μπαές, συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα τον Γιαν - Λεναρντ Στρουφ.

Ο Γερμανός, Νο.65 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε την πρόκριση κόντρα στον Πέδρο Κατσίν. Ο Τσιτσιπάς προηγείται στο head to head με 3 νίκες σε πέντε αγώνες. Η μοναδική τους αναμέτρηση στο χώμα ήταν το 2019 στη Βαρκελώνη. Τότε, ο Στρουφ είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 3-6, 6-2.

Οι δύο τενίστες μπήκαν στον αγώνα με αρκετά ασταθές σερβίς. Κάπως έτσι είχαμε πέντε σερί μπρέικ στον αγώνα με τον Τσιτσιπά να βρίσκει ρυθμό από τη γραμμή του σερβίς σε πολύ κρίσιμο σημείο. Ο φιναλίστ του φετινού Australian Open σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-3 και στη συνέχεια με νέο μπρέικ κατέκτησε το πρώτο σετ.

01:18 - 03.05.2023

Απίστευτα πράγματα: Πέντε συνεχόμενα break στη ματσάρα του Τσιτσιπά!

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το πρώτο σετ του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Μπερνάμπε Θαπάτα Μιράγες

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε με λιγότερο δραματικό τρόπο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ πολύ νωρίς με τον αντίπαλό του να απαντάει αμέσως μετά για το 2-1. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκέιμ που κατέκτησε στο δεύτερο σετ με τον Έλληνα τενίστα να κυριαρχεί απόλυτα και να φτάνει στη νίκη μετά από 74 λεπτά αγώνα. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Αργυρός παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του Έλληνα τενίστα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Στέφανο Τσιτσιπά (αμφότεροι έχουν δηλώσει κατά καιρούς πόσο θαυμάζουν ο ένας τον άλλον) και είδε τον αγώνα από το box του, όπου βρισκόταν όλη του η ομάδα.