Πρόκριση με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Πρόκριση με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:30 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 29.04.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα τρία σετ κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 3-6, 6-1, 7-6(5) του Ντόμινικ Τιμ και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Masters της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που προέρχεται από ήττα στον τελικό της Βαρκελώνης, απώλεσε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και έφτασε στη νίκη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Μπάες στον τρίτο γύρο.

Τσιτσιπάς: «Ο Φέντερερ είναι ο GOAT του τένις, ο Ναδάλ είναι μαχητής, θα ήθελα να φθάσω στο επίπεδο του Αλκαράθ»
ΤΕΝΙΣ

10:20 - 26.04.2023

Τσιτσιπάς: «Ο Φέντερερ είναι ο GOAT του τένις, ο Ναδάλ είναι μαχητής, θα ήθελα να φθάσω στο επίπεδο του Αλκαράθ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στη Marca, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τους αγώνες του με τον Κάρλος Αλκαράθ, τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Αυστριακός μπήκε στον αγώνα με καλό σερβίς και κατάφερε να κάνει μπρέικ στον Στέφανο Τσιτσιπά στο τέταρτο γκέιμ του πρώτου σετ. Ο νικητής του US Open του 2020 άντεξε την πίεση του Έλληνα τενίστα (τρία μπρέικ πόιντ) και προηγήθηκε με 4-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε θέματα με το backhand του, έκανε πολλά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Τιμ να κλείσει το πρώτο σετ στο σερβίς του για το 6-3.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε αντίδραση στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-0 με τον Τιμ να δυσκολεύεται αρκετά. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open έκανε δεύτερο μπρέικ, έφτασε στο 5-1 και έκλεισε με άνεση το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του παρά τις ευκαιρίες που είχαν για μπρέικ. Όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Τιμ έκανε πρώτος μίνι μπρέικ με τον Στέφανο Τσιτσιπά να απαντάει και να προηγείται με 5-3. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε το πλεονέκτημά του και έκλεισε το ματς.