Μεγάλη «μάχη» και πρόκριση για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Τιμ

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Μεγάλη «μάχη» και πρόκριση για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Τιμ

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:52 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 05.07.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε το πρώτο τεστ στο Wimbledon κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του βρετανικού major.

Στον δεύτερο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-7(1), 2-6, 7-6(5), 6-7(8) του Ντόμινικ Τιμ και θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ.

Η αναμέτρηση των δύο τενιστών ήταν επική αφού τρία σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντόμινικ Τιμ ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αφού διακόπηκε λόγω βροχής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Άντι Μάρεϊ. Οι δύο τενίστες έχουν από μία νίκη στο head to head με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί στα πέντε σετ στη μοναδική αναμέτρηση που έχουν δώσει σε Grand Slam, στο US Open το 2021.

Οι δύο τενίστες μπήκαν στον αγώνα με σταθερότητα στο σερβίς τους. Βρίσκοντας χτυπήματα στο φόρχαντ και στο φιλέ, τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Τιμ δεν απειλούσαν. Ο Αυστριακός βρήκε την ευκαιρία για μπρέικ στο έκτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε το μπρέικ πόιντ με καλό σερβίς αλλά δεν είναι απάντηση στο δεύτερο, με τον Τιμ να «σπάει» το σερβίς του Έλληνα τενίστα για το 4-2. Ο Αυστριακός διατήρησε με άνεση το πλεονέκτημά του και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντόμινικ Τιμ σέρβιραν καλά στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Στο 4-3 υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά, η βροχή έφερε τη δεύτερη διακοπή του αγώνα και την αναβολή για την Τετάρτη. Ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι 28 σχεδόν ώρες μετά το πρώτο σερβίς. Μπρέικ δεν έγινε κι έτσι το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τιμ για το 1-1 στα σετ.

Έχοντας ανακτήσει πλέον την αυτοπεποίθησή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιόρισε τα λάθη και συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 5-2 και έκλεισε το σετ στο σερβίς του για το 6-2.

Απίστευτες συγκινήσεις πρόσφεραν ο Τσιτσιπάς και ο Τιμ στο τέταρτο σετ. Οι δύο τενίστες δεν απειλήθηκαν στο σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Τιμ βρήκε το μίνι μπρέικ για το 4-2 και στη συνέχεια είχε τριπλό σετ πόιντ (6-3) με τον Τσιτσιπά να απαντάει με δύο μεγάλα σερβίς για το 6-5. Ο Αυστριακός κατέκτησε το τέταρτο σετ στο σερβίς του οδηγώντας τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Μεγάλη «μάχη» έδωσαν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ντόμινικ Τιμ στο πέμπτο σετ. Οι δυο τενίστες κράτησαν το σερβίς του με τον Τσιτσιπά να χάνει ματς πόιντ και τον Τιμ να κρατάει για το 6-6 και το σούπερ τάι μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 4-2 με τον Τιμ να έχει απάντηση με μεγάλο σερβίς για το 5-5. Ο Αυστριακός απάντησε σε ένα από τα δύο ματς πόιντ του Τσιτσιπά για το 9-8 με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει το ματς μετά από 3 ώρες και 57 λεπτά αγώνα.