Αντίπαλος του Τσιτσιπά ο Χιτζικάτα! (video)
i

Screenshot

Αντίπαλος του Τσιτσιπά ο Χιτζικάτα! (video)

Sportal newsroom 13:44 - 16.01.2023

Τον 21χρονο Αυστραλό, Ρίνκι Χιτζικάτα, θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, με τον νεαρό να πετυχαίνει σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Γερμανό, Γιανίκ Χάνφμαν.

Κόντρα στον 21χρονο Αυστραλό, Ρίνκι Χιτζικάτα, θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Αυστραλιανού Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον νεαρό να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον πολύπειρο Γερμανό, Γιανίκ Χάνφμαν.

Συγκεκριμένα, ο Χιτζικάτα επικράτησε με 3-2 σετ, σε μία αναμέτρηση που βρέθηκε στη… γωνία, αφού ήταν πίσω με 2-0, αλλά κατάφερε με μία συγκλονιστική ανατροπή να πάρει τα τρία επόμενα σετ και μαζί την πρόκριση για την αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Τα δύο πρώτα σετ είχαν ανάλογο μοτίβο, καθώς ο Χάνφμαν επικράτησε με 6-4 και 6-4, καταφέρνοντας να κάνει μπρέικ στο πρώτο σετ μόλις στο τρίτο γκέιμ, υπερασπιζόμενος από εκεί και πέρα το σερβίς του, ενώ στο δεύτερο αν και πάλι ο Γερμανός άρχισε με μπρέικ, ο νεαρός Αυστραλός κατάφερε να το πάρει πίσω, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στα γκέιμς.

Δυναμικό ξεκίνημα του Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Australian Open (vids)
AUSTRALIAN OPEN

12:19 - 16.01.2023

Δυναμικό ξεκίνημα του Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Australian Open (vids)

Το πρώτο Grand Slam της χρονιάς ξεκίνησε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 σετ τον Γάλλο Κουεντίν Χαλίς, No 64 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας συνεχίζει στο δεύτερο γύρο με υψηλές προσδοκίες στην Αυστραλία...

Ωστόσο, ο Χάνφμαν έκανε νέο μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (4-3) και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το σετ στο 6-4.

Από εκεί και πέρα, άρχισε η αντεπίθεση του Χιτζικάτα, αφού άρχισε να σερβίρει πολύ καλύτερα και στο όγδοο γκέιμ έκανε και το μπρέικ (5-3), φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Το πιο συγκλονιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ήταν το τέταρτο σετ, αφού κρίθηκε στο τάι-μπρέικ, με τους δύο τενίστες να μην χάνουν ποτέ μέχρι τη διαδικασία το σερβίς τους. Ο Χιτζικάτα άρχισε περίφημα στο τάι-μπρέικ προηγούμενος με 4-0 και 5-1, αλλά ο Χάνφμαν επέστρεψε παίρνοντας τους τέσσερις επόμενους πόντους και ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ωστόσο, ο Χιτζικάτα ήταν ψύχραιμος και έκανε το 2-2, παίρνοντας τους δύο επόμενους πόντους (7-5).

Με την ψυχολογία στα ύψη και με περισσότερες δυνάμεις, ο Χιτζικάτα αφού γλίτωσε πέντε φορές το μπρέικ οδηγώντας το παιχνίδι στο υπέρ του 3-2, κατάφερε στη μοναδική του ευκαιρία να κάνει εκείνος μπρέικ και να κάνει το 4-2 και να φτάσει στη συνέχεια μέχρι τη νίκη με 6-3.