Τσιτσιπάς: «Είπα στον εαυτό μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο πέμπτο σετ το ματς»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Είπα στον εαυτό μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο πέμπτο σετ το ματς»

Sportal newsroom 17:50 - 28.05.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην αποφασιστικότητα που έδειξε στο τέταρτο σετ του αγώνα με τον Γίρι Βέσελι.

Ζόρικη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Roland Garros πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-5, 6-4, 3-6, 7-6(7) του Γίρι Βέσελι και πήρε το εισιτήριο.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα που έδειξε στον αγώνα. «Δεν είναι και τόσο απολαυστικό όχι», απάντησε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σε ερώτηση για το αν απόλαυσε τον αγώνα, όσο και το κοινό.

«Είναι πολύ αγχωτικό, αλλά δεν έγινε αυτό σήμερα. Είπα στον εαυτό μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε 5ο σετ αυτό το ματς!», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Τσιτσιπάς αποθέωσε τον Γίρι Βέσελι. «Ο Γίρι είναι εκπληκτικός παίκτης, νομίζω πως δεν ακούγεται αρκετά αυτό. Έχει κερδίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες και είναι ένας παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, το απέδειξε αυτό και σήμερα. Θέλω να τον συγχαρώ για την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε σήμερα. Μου έβαλε δύσκολα σήμερα και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα» σημείωσε ο Έλληνας τενίστας.

«Απλά πήγαινε στην μπάλα, αυτό έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου. Ένιωσα πως υπήρξαν στιγμές που δεν πήγαινα στην μπάλα, περίμενα να έρθει εκείνη σε μένα, οπότε όταν πήρα το ρίσκο άλλαξε το παιχνίδι και τελικά κέρδισα τον αγώνα», είπε ο Τσιτσιπάς για το τι άλλαξε στο παιχνίδι του και πήρε τη νίκη.

«Δεν κάνει διαφορά, θα έχω περισσότερο καιρό να απολαύσω κόκκινο κρασί», απάντησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ερώτηση για το αν κάνει τη διαφορά που έπαιξε την Κυριακή αντί για τη Δευτέρα.