Ο Μοντέιρο πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη
i

© Intime

Ο Μοντέιρο πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη

Τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του Masters της Μαδρίτης.

Ο Τιάγκο Μοντέιρο είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters της Μαδρίτης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση από τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο.

Ο Τιάγκο Μοντέιρο βρίσκεται στη θέση Νο.118 του κόσμου ενώ είχε φτάσει μέχρι το Νο.61. Ο Βραζιλιάνος τενίστας έχει ξεκινήσει την πορεία του στη διοργάνωση από τα προκριματικά. Ο 29χρονος αθλητής νίκησε 4-6, 6-4, 6-4 τον Λούκας Πούιγ στον πρώτο προκριματικό, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 7-6(6), 1-6, 6-4 του Ραντού Αλμπότ.

Ο Τιάγκο Μοντέιρο έχει κάνει καλές εμφανίσεις στο χώμα φέτος. Έφτασε ως τα προημιτελικά στο 500άρι του Ρίο, ενώ μετράει μία παρουσία σε ημιτελικό, και άλλη μία σε 8άδα ATP Challenger τουρνουά, σε Βολιβία και Ουρουγουάη αντίστοιχα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς, από την άλλη, έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις φέτος στο χώμα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο και έφτασε μέχρι τον τελικό της Βαρκελώνης, όπου απώλεσε τον τίτλο από τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πηγαίνει αρκετά καλά στο τουρνουά της Μαδρίτης, όπου συμμετέχει για πέμπτη φορά στην καριέρα του. Ο 25χρονος Έλληνας αθλητής έχει φτάσει μια φορά ως τον τελικό (2019), μία φορά ως τον ημιτελικό (2022), και πέρυσι έφτασε ως την τελική 8άδα.

«Ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα στο Μόντε Κάρλο δεδομένων και των επιτυχιών μου στο παρελθόν εκεί. Ήταν σημαντικό να μείνω ταπεινός από την αρχή του τουρνουά και να το πάω μέρα με τη μέρα. Δεν ήθελα να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσει υπερβολική αυτοπεποίθηση, γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον σου. Έπαιξα καταπληκτικά εκεί από την αρχή, το forehand μου γινόταν όλο και καλύτερο. Κέρδιζα αγώνες χωρίς να χάνω πολλά γκέιμ και μετά ήρθε ο ημιτελικός με τον Sinner, που για μένα ήταν το μεγαλύτερο τεστ που θα μπορούσα να δώσω εκείνη την εβδομάδα. Ξεπέρασα τον εαυτό μου, έπαιξα στα όριά μου και κέρδισα τον αγώνα. Κάτι που ήταν μεγάλη ανακούφιση για μένα, γιατί ήξερα πως αυτό το ματς μπορεί να μου δώσει τον τίτλο», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς εν όψει του τουρνουά της Μαδρίτης.