Ο Ρουντ τελείωσε το σερί του Τσιτσιπά και κατέκτησε τον τίτλο στη Βαρκελώνη
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Ρουντ τελείωσε το σερί του Τσιτσιπά και κατέκτησε τον τίτλο στη Βαρκελώνη

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:40 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 21.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε σε straight sets από τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της Βαρκελώνης. Συνεχίζεται η «κατάρα» σε 500άρια τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα, που δεν έχει τίτλο σε έντεκα τελικούς που έχει παίξει.

Το σερί του Τσιτσιπά στο χώμα ολοκληρώθηκε στον τελικό της Βαρκελώνης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 7-5, 6-3 από τον Κάσπερ Ρουντ και απώλεσε το τρόπαιο, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Μόντε Κάρλο απέναντι στον Νορβηγό αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μετρούσε δέκα διαδοχικές νίκες στο χώμα, φάνηκε κουρασμένος σε αρκετά σημεία του αγώνα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά το πρώτο γκέιμ, όπου έκανε μπρέικ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Ρουντ, που κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει έντεκα χαμένους τελικούς στα 500άρια τουρνουά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο στα συγκεκριμένα τουρνουά.

Ο Ρουντ, που είχε φτάσει παρά το παρελθόν κοντά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε στην κατάκτηση εντός τίτλου έναν χρόνο μετά το Εστορίλ. Αυτός ήταν ο ενδέκατος τίτλος του Ρουντ στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά το γεγονός ότι μπήκε με μπρέικ, δεν κατάφερε να βρει λύση στο καλό σερβίς του Ρουντ. Ο Νορβηγός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που στρέφει την προσοχή του στο Masters της Μαδρίτης που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Ο τελικός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας, γκέιμ του αγώνα και υπερασπίστηκε το σερβίς του μέχρι το 3-2. Ο Ρουντ ανέβασε την απόδοσή του κοντά στο φιλέ, πήρε ζόρικους πόντους στο φόρχαντ και «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα τενίστα και ισοφάρισε το σετ.

Ο Νορβηγός τενίστας δεν πιέστηκε στη συνέχεια του και προηγήθηκε 5-4 στο πρώτο σετ βάζοντας δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άντεξε την πίεση και ισοφάρισε 5-5 αλλά στη συνέχεια ο Ρουντ πήρε δύο διαδοχικά γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με δεύτερο μπρέικ.

Στο τρίτο σετ ο Ρουντ μπήκε φουριόζος και προηγήθηκε με μπρέικ για το 4-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε μία ακόμη ζόρικη κατάσταση στο σερβίς του στο έκτο γκέιμ και κράτησε για το 4-2. Στη συνέχεια ο Ρουντ σέρβιρε καλά και έκλεισε τον αγώνα με love service game.