Τσιτσιπάς σε Τζόκοβιτς: «Το άθλημά μας αξίζει έναν παίκτη σαν εσένα - Είσαι ο καλύτερος που έπιασε ρακέτα»
i

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς / © φωτογραφία αρχείου Intime

Τσιτσιπάς σε Τζόκοβιτς: «Το άθλημά μας αξίζει έναν παίκτη σαν εσένα - Είσαι ο καλύτερος που έπιασε ρακέτα»

Sportal newsroom 14:21 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 29.01.2023

Με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέθεσε την ψυχή του στο κορτ αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ανίκητος. Ο Σέρβος πήρε τη νίκη κόντρα στον Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open για δέκατη φορά στην καριέρα του.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, οaus: «Νόβακ δεν ξέρω τι να πω. Τα κατορθώματά σου μιλάνε από μόνα τους. Συγχαρητήρια όχι μόνο για εσένα αλλά και για την οικογένειά σου που σε υποστηρίζει. Είναι πανομοιότυπος ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Εκτιμώ τα όσα έχεις κάνει για το άθλημα. Ήσουν ο καλύτερος παίκτης του κορτ», είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας. 

«Απέναντί σου είχα το προνόμιο του να παίξω έντονα παιχνίδια. Είσαι από τους σπουδαιότερους στο άθλημά μας και νομίζω πως είσαι ο σπουδαιότερος που έχει κρατήσει ποτέ ρακέτα. Δεν το έχω κάνει αλλά σε ευχαριστώ που έχεις ωθήσει το άθλημα. Αξίζει το άθλημά μας έναν παίκτη σαν εσένα που ωθείς τους πάντες να βελτιώνονται», τόνισε ο Έλληνας τενίστας απευθυνόμενος στον αντίπαλό του.

«Δεν ήταν εύκολο χάνω έναν τελικό αλλά θέλω να επιστρέψω και να δουλέψω σκληρά. Ευχαριστώ την ομάδα μου. Είμαι χαρούμενος που έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Είναι μεγάλο προνόμιο. Ευχαριστώ τους Έλληνες που με κάνουν εδώ σαν να βρίσκομαι στην πατρίδα μου. Τέλος θέλω να πω πως το να επιστρέφω εδώ με γεμίζει με θετικές αναμνήσεις. Ευχαριστώ όσους έχουν δουλέψει στην διοργάνωση, από τα παιδιά με τις μπάλες, μέχρι τους φωτογράφους. Ξέρουμε πως προσπαθείτε τόσο πολύ κάθε ημέρα. Ίσως να μην ο δείχνουμε όταν αγωνιζόμαστε αλλά το εκτιμούμε. Ευχαριστούμε και όλους τους χορηγούς. Σας ευχαριστώ, ελπίζω να σας δω του χρόνου», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.