Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:07 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 17.08.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε σε straight sets τον Μπεν Σέλτον και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Σινσινάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Σινσινάτι. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-6(3), 7-6(2) του Μπεν Σέλτον και «σφράγισε» το εισιτήριο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε ιδιαίτερα κόντρα στον Αμερικανό , ωστόσο είχε την ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι του Χούρκατς με τον Τσόριτς.

Οι δύο τενίστες ήταν εξαιρετικοί από τη γραμμή του σερβίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε μπρέικ στα δύο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 winners έναντι 26 του αντιπάλου του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε μόλις πέντε λάθη έναντι 16 του Σέλτον.

Το πρώτο σετ ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο. Οι δύο τενίστες είχαν εξωπραγματικό ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σετ (91% ο Τσιτσιπάς, 90% ο Σέλτον), γεγονός που δεν τους επέτρεψε να φανούν απειλητικοί. Κάπως έτσι το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μίνι μπρέικ για το 3-1 με τον Αμερικανό να το παίρνει πίσω για το 3-2. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παρέμεινε ψύχραιμος και έκλεισε το πρώτο σετ με νέο μίνι μπρέικ.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Σέλτον κράτησαν το σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν και πάλι ψύχραιμος και πήρε τη νίκη.