«O Τσιτσιπάς ανήκει εύκολα στους επόμενο Big4 του τένις»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

«O Τσιτσιπάς ανήκει εύκολα στους επόμενο Big4 του τένις»

Sportal newsroom 22:45 - 01.07.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθεώθηκε από σχολιαστή του BBC.

Την άποψη ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήκει στους επόμενους Big4 του τένις εξέφρασε ο Τιμ Χένμαν. Ο πρώην τενίστας και νυν σχολιαστής του BBC κλήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του για το Wimbledon που ξεκινάει στις 3 Ιουλίου. 

Ο 48χρονος Βρετανός σημείωσε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο βρετανικό major. Ακόμη, είπε ότι τα πράγματα είναι πιο απρόβλεπτα στο ταμπλό των γυναικών. 

«Ο Τζόκοβιτς είναι το φαβορί στους άνδρες. Παίζει σα μηχανή αυτή την περίοδο, παίζει πολύ καλά.

Στο ταμπλό των γυναικών τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά. Η Ίγκα Σβιόντεκ, είναι το Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη αλλά δεν είναι τόσο άνετη στο γρασίδι. Η Έλενα Ριμπάκινα έπαιξε εξαιρετικά πέρσι, η Αρίνα Σαμπαλένκα δείχνει καλά, η Ονς Ζαμπέρ ήταν στον τελικό πέρσι και η Κόκο Γκοφ είχε παίξει πολύ καλά στο γρασίδι κατά το παρελθόν.

Υπάρχουν τόσες επιλογές στο ταμπλό των γυναικών αλλά στους άνδρες δεν θυμάμαι άλλον να ήταν τόσο καθαρό φαβορί όπως ο Τζόκοβιτς», δήλωσε σχετικά ο Χένμαν.

«Νομίζω ότι είναι ο σπουδαιότερος άνδρας τενίστας που έχει παίξει. Οι αριθμοί του είναι πάνω από το παιχνίδι. Έχει κατακτήσει κάθε Grand Slam από τρεις φορές. Είναι κάτι απίστευτο. Νομίζω ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του με 26 ή 27 Slams. Έχει ισχυρό κίνητρο για να γίνει ο τενίστας με τους περισσότερους Grand Slam τίτλους», σημείωσε ο σχολιαστής του BBC για τον Σέρβο τενίστα.

Ο Χένμαν σημείωσε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο πιο πλήρης παίκτης που έχει δει στην ηλικία των 20 ετών. «Οι ικανότητές του μου θυμίζουν μερικούς από τους μεγάλους γιατί είναι τόσο καλός. Είναι στο Νο.1 του κόσμου, έχει κατακτήσει Slam. Έχει κερδίσει κάποια Masters. Είναι απίστευτος, είναι ίσως ο πιο πλήρης παίκτης που έχω δει σε ηλικία 20 ετών.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι αντιπαλότητες είτε πρόκειται για τον Γιανίκ Σίνερ, τον Χόλγκερ Ρούνε τον Στέφανο Τσιτσιπά ή τον Ντανίλ Μεντβέντεφ μπορούν πραγματικά να εξελιχθούν γιατί είναι κάτι που χρειάζεται το σπορ. Ήμασταν ευλογημένοι με μεγάλες αντιπαλότητες τα τελευταία 20 χρόνια και χρειαζόμαστε περισσότερες», σημείωσε για το μέλλον του τένις.