Τσιτσιπάς: «Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στο τέλος, αλλά πάλεψα και κέρδισα»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στο τέλος, αλλά πάλεψα και κέρδισα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την αναμέτρηση του με τον Ντομινίκ Τιμ, αλλά επίσης αναφέρθηκε και για το τρίτο και καθοριστικό σετ που του έδωσε τη νίκη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του 1.000αριού τουρνουά της Μαδρίτης με ανατροπή κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ με 3-6, 6-1, 7-6(5) και πήρε το εισιτήριο για τους «32» του Masters της ισπανικής πρωτεύουσας. 

Σε δηλώσεις του Έλληνα τενίστα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα μίλησε για την αναμέτρησή του με τον Αυστριακό, αλλά επίσης αναφέρθηκε και για το τρίτο και καθοριστικό σετ που του έδωσε τη νίκη.   

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο 24χρονος τενίστας:

Τσιτσιπάς σε Τιμ: «Έχεις πολλά να δώσεις ακόμα» (vid)
ΤΕΝΙΣ

10:35 - 30.04.2023

Τσιτσιπάς σε Τιμ: «Έχεις πολλά να δώσεις ακόμα» (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με ανατροπή τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ, για τον δεύτερο γύρο του 1.000αριού τουρνουά της Μαδρίτης. Στο τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας τενίστας μίλησε στον Αυστριακό με όμορφα λόγια.

«Αυτό είναι φανταστικό, τα 39 είναι πολλά. Αυτό δείχνει ότι ίσως βελτιώθηκα σήμερα στο service μου. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για μένα. Νομίζω ότι το οφείλω αυτό μόνο στη ρευστότητα, και στο να είμαι χαλαρός από το service μου. Νομίζω ότι είναι απλά ξεκάθαρη ηρεμία και εστίαση στο συγκεκριμένο κομμάτι», είπε ο Τσιτσιπάς. 

«Η αναμέτρηση αυτή είχε να κάνει κυρίως με τη φυσική κατάσταση του καθενός, και νομίζω ότι δώσαμε και οι δύο τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι κατά κάποιο τρόπο χαρούμενος που καταφέραμε να δείξουμε αυτό το επίπεδο του τένις. Χθες δείξαμε τι είδους ένταση μπορούν να φέρουν σε έναν αγώνα δύο αθλητές που παίζουν το backhand με ένα χέρι. Είμαι χαρούμενος που απέσπασα τη νίκη. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στο τέλος, αλλά πάλεψα και κέρδισα». 

Και συμπλήρωσε: «Είχα εμπιστοσύνη στο τένις μου και ήξερα ότι σιγά σιγά θα μπορούσα να αντεπιτεθώ. Η αυτοπεποίθησή μου φάνηκε σε εκείνο το δεύτερο σετ, όπου σέρβιρα πολύ καλά και άρχισα να βρίσκω τον ρυθμό μου στις επιστροφές. Το τρίτο σετ ήταν απλώς καθαρή μάχη. Ο Τιμ δεν είναι κάποιος που πρόκειται να τα παρατήσει, και δεν του αρέσει να σου δίνει το παραμικρό άνοιγμα, όσον αφορά τους εύκολους πόντους. Το ήξερα ότι αντιμετώπιζα έναν αρκετά καλό τενίστα, και ειδικά το tie-brek ήταν πραγματικά απόσβεση των χθεσινών μου προσπαθειών».

Tags: