Τσιτσιπάς: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος νομίζω πως είναι η αλλαγή στις μπάλες»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

Στέφανος Τσιτσιπάς/©Intime

Τσιτσιπάς: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος νομίζω πως είναι η αλλαγή στις μπάλες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:38 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 22.03.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη Media day του Μαιάμι για το ποιος είναι ο στόχος του στο τουρνουά αλλά και για τον τραυματισμό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μίλησε με τον καλύτερο τρόπο για την παρουσία του στο Indian Wells, αναφέροντας πως δεν είχε την πρόθεση να συμμετέχει στο τουρνουά. Επίσης τόνισε πως οι νέες μπάλες ευθύνονται για τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο 24χρονος:

Για τον στόχο του στο τουρνουά: «Ο στόχος μου εδώ είναι να βγω έξω στο γήπεδο και να δείξω κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έκανα στο Indian Wells. Σε εκείνο το τουρνουά υπέφερα αρκετά, δεν ήταν εύκολο να βρίσκομαι στο court, αλλά έπρεπε να το κάνω. 

Δεν ήθελα να το κάνω, αλλά οι κανόνες της ΑΤΡ σε αναγκάζουν να παίζεις σε αυτά τα τουρνουά και δεν είμαι από τους παίκτες που τους αρέσει να εγκαταλείπουν μετά από 2-3 games. Ελπίζω εδώ να μπορέσω να βγω στο court και να το απολαύσω, να περάσω καλά και να μη σκέφτομαι το χέρι μου. Νιώθω καλύτερα πάντως», είπε ο Στέφανος.

Σχετικά με τον τραυματισμό του: «Όταν παίζεις με πόνο δεν μπορείς να περάσεις καλά. Απλά προσπαθείς να επιβιώσεις και να συνεχίσεις. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα και όταν είμαι υγιής όλα πάνε καλά. Είμαι δημιουργικός στο γήπεδο, το παιχνίδι μου έχει ποικιλία και νιώθω πως τίποτα δεν πηγαίνει στραβά. 

Αυτός είναι ο στόχος μου γι' αυτό το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πως θα ανταποκριθεί το χέρι μου. Αυτά τα γήπεδα είναι λίγο γρηγορότερα από το Indian Wells, έχει περισσότερη υγρασία και η μπάλα είναι πιο χαμηλή. Μου αρέσουν οι συνθήκες και στα δυο τουρνουά, πρέπει απλά να προσαρμοστώ».

Για τις νέες μπάλες: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος νομίζω πως είναι η αλλαγή στις μπάλες, είναι ένα θέμα που συζητάμε μεταξύ μας οι παίκτες. Οι μπάλες θα έπρεπε να είναι ίδιες σε όλα τα τουρνουά, ειδικά στα hardcourt τουρνουά. Αυτό θα μας προστάτευε από τραυματισμούς. Και άλλοι παίκτες μου έχουν πει πως ότι από την αρχή της χρονιάς οι αλλαγές στις μπάλες τους έχουν προκαλέσει προβλήματα, στους ώμους, στους καρπούς και γενικά. Πιστεύω πως και ο δικός μου τραυματισμός προκλήθηκε απ' αυτό».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρίτσαρντ Γκασκέ στον 2ο δεύτερο γύρο του Miami Open. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έλληνας τενίστας θα περάσει τον 1ο πρώτο γύρο του τουρνουά με bye.

Tags: