Το βράδυ του Σαββάτου η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Ρώμη
i

© Intime

Το βράδυ του Σαββάτου η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Ρώμη

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:23 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί το βράδυ του Σαββάτου (11/5) απέναντι στον Γιαν Λέοναρντ Στρουφ στην πρεμιέρα του στο Masters της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει την πορεία του στο Masters της Ρώμης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αναμετρηθεί με τον Γιαν Λέοναρντ Στρουφ στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γερμανό αντίπαλό του θα κλείσει το πρόγραμμα στην Grand Stand Arena. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ξεκινήσει περίπου στις 19:30.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιαν Λέοναρντ Στρουφ έχουν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν άλλες έξι φορές. Οι δύο τενίστες μετρούν από τρεις νίκες, αλλά ο Γερμανός μετράει δύο επικρατήσεις στο χώμα.

Τσιτσιπάς: «Το χώμα είναι ο καμβάς μου»

Αισιόδοξος για την πορεία του στο χώμα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας μίλησε στο tennischannel μετά την κατάκτηση του τουρνουά του Μόντε Κάρλο και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι ο καμβάς του.

«Το χωμάτινο court είναι πάντα ο καμβάς για μένα, μπορώ να... γράφω ποιήματα σε αυτό, να δημιουργώ ιστορίες. Για μένα είναι η πιο αληθινή επιφάνεια, γιατί μπορούμε να δούμε αληθινό τένις στο χώμα. Μπορείς να αμυνθείς, μπορείς να επιτεθείς, μπορείς να κερδίσεις έναν πόντο στον οποίο φαινόταν να μην είχες καμία τύχη αν καταφέρεις να μείνεις στο ράλι και να δημιουργήσεις κάτι όμορφο, να παλέψεις αυτούς τους πόντους. Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού, τα πάντα είναι πιθανά», σημείωσε σχετικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τις διαφορές μεταξύ των χωμάτινων γηπέδων είπε: «Υπάρχουν διαφορετικά είδη χώματος, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος. Υπάρχει το χώμα όπου η μπάλα αναπηδάει ψηλά, χώμα που είναι λίγο γρηγορότερο και η αναπήδηση δεν μου δίνει τόσο πλεονέκτημα, όπως πιστεύω ότι μου έδινε στο Mόντε Κάρλο. Είδα το Μόναχο την άλλη φορά και είναι αντίθετο από το Mόντε Κάρλο. Μετά έχουμε τη Βαρκελώνη, όπου επίσης είναι πολύ διαφορετικό, είναι πολύ πιο αργό από το Mόντε Κάρλο, και έπρεπε να προσαρμοστώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Είναι ενδιαφέρον να βιώνεις όλες αυτές τις διαφορετικές συνθήκες».