Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ο τελικός που «ξέχασε» ο Σέρβος (vid)
i

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς / © φωτογραφία αρχείου Intime

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ο τελικός που «ξέχασε» ο Σέρβος (vid)

Sportal newsroom 09:15 - 29.01.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open.

Για έκτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τελικό ενός τουρνουά. Οι δύο τενίστες αναμετρώνται στην Μελβούρνη με στόχο όχι μόνο το τρόπαιο αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Συνολικά, οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν άλλες 12 φορές. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του Σέρβου που μετράει 10 νίκες, οι 9 εκ των οποίων συνεχόμενες. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είχαν βρεθεί και στον τελικό του Roland Garros το 2021. 

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Σέρβος είχε ξεχάσει τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ερωτηθεί για την πιθανή αναμέτρησή του με τον Έλληνα τενίστα στον τελικό της Μελβούρνης στη συνέντευξη τύπου μετά τον προημιτελικό με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

«Ξέρω ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πιθανώς ο πιο έμπειρος από όλους τους πιθανούς αντιπάλους στις τελικές φάσεις των Grand Slams, αλλά νομίζω πως δεν έχει παίξει σε κανέναν τελικό», είπε ο 35χρονος Τζόκοβιτς με τους εκπροσώπους του τύπου να αντιδρούν. 

«Κάνω λάθος;» είπε και αφού υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να τον διορθώσουν, ο Τζόκόβιτς τόνισε: «Έκανα (λάθος) ε;».

Σε εκείνον τον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 2-0 σετ. Ο Σέρβος έκανε σπουδαία ανατροπή και έφτασε στη νίκη κατακτώντας τον 19o τίτλο Grand Slam της καριέρας του.