Κύργιος: «Μόνο ένας τενίστας μπορεί να νικήσει τον Τζόκοβιτς στο γρασίδι»

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Κύργιος: «Μόνο ένας τενίστας μπορεί να νικήσει τον Τζόκοβιτς στο γρασίδι»

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:46 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 10.07.2023

Ο Νικ Κύργιος θεωρεί ότι μόνο ένας τενίστας μπορεί να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο γρασίδι.

Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας νίκησε στα τέσσερα σετ τον Χούμπερτ Χούρκατς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγά στο Λονδίνο τον 24ο Grand Slam τίτλο του. Ο Νόλε έφτασε στην κατάκτηση του Roland Garros πριν από λίγες εβδομάδες, που ήταν ο 23ος major τίτλος στην καριέρα του. Έτσι, προσπέρασε τον Ράφα Ναδάλ και έμεινε μόνο πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Τζόκοβιτς μετράει 32 σερί νίκες στο τουρνουά του Λονδίνου και τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις. Άπαντες αναρωτιούνται ποιος είναι ο τενίστας που θα μπορέσει να τον σταματήσει.

Ο Νικ Κύργιος θεωρεί ότι μόνο ο Ματέο Μπερετίνι μπορεί να νικήσει ή να βάλει δύσκολα στον Τζόκοβιτς στο γρασίδι. Ο Ιταλός είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Wimbledon το 2021 όπου και ηττήθηκε από τον Σέρβο.

«Νομίζω ότι το μόνο άτομο τώρα που ειλικρινά μπορεί να νικήσει ή να προβληματίσει τον Νόβακ στο χορτάρι είναι ο Μπερετίνι…. Στο γρασίδι χρειάζεστε μια "βόμβα" για μερικούς έξτρα πόντους. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα» τουίταρε ο Νικ Κύργιος.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το Wimbledon, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα του τουρνουά. Ο Κύργιος είχε φτάσει πέρσι μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου και ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς.

Για τον Τζόκοβιτς ο Κύργιος είχε αναφέρει παλαιότερα: «Ελπίζω να φτάσει τα 30 Slams, θα με κάνει να φαίνομαι καλύτερος μετά τον χαμένο τελικό στο Wimbledon. Είναι ένα φοβερό επίτευγμα. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει και τι σημαίνει γι' αυτόν.

Έχει χάσει προφανώς και κάποια Slams, δεν μπορούσε να ταξιδέψει σε κάποιες χώρες κάποιες φορές, οπότε θα μπορούσε να έχει ήδη 25-26 Slams. Ο κόσμος πιστεύει πως ίσως χαλαρώσει λίγο τώρα, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσει περισσότερα, οπότε ελπίζω να φτάσει στα 28-30».

Στη συνέχεια ο Κύργιος κλήθηκε να σχολιάσει αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να σταματήσει τον Τζόκοβιτς στο Wimbledon και απάντησε: «Κανείς... Αν δεν είμαι εγώ, τότε κανείς».