Τζόκοβιτς: «Φαβορί ο Αλκαράθ - Ένα κομμάτι μου έφυγε μαζί με τον Ράφα»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Τζόκοβιτς: «Φαβορί ο Αλκαράθ - Ένα κομμάτι μου έφυγε μαζί με τον Ράφα»

Sportal newsroom 22:19 - 27.05.2023

Τον Κάρλος Αλκαράθ έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον Κάρλος Αλκαράθ... ποντάρει ο Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση του Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας, θεωρεί τον Ισπανό Νο.1 φαβορί για τον τίτλο στο παρισινό major. Ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία του Ράφα Ναδάλ.

«Ειλικρινά, δεν θα μου λείψει από το ταμπλό», ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο Τζόκοβιτς με αρκετή δόση χιούμορ. «Δεν είχα και πολλή επιτυχία εναντίον του εδώ. Τον κέρδισα δυο φορές, αλλά χρειάστηκε αίμα, δάκρυα και ιδρώτας για να τα καταφέρω», εξήγησε ο Σέρβος, Νο.3 στον κόσμο.

«Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις σε κάθε γήπεδο, αλλά ειδικά εδώ. Είναι σαφές πως σαν φίλος του τένις, θέλω να κερδίζω πάντα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ο Rafa δεν έγραψε μόνο ιστορία, αλλά έχει κερδίσει και τις καρδιές του κόσμου, επάξια, με το χάρισμά του, τον χαρακτήρα του και όλα όσα έχει αφήσει ως κληρονομιά.

Είναι υπόδειγμα παίκτη που θα λείψει από το tour και όλοι ελπίζουμε να επιστρέψει. Νομίζω είπε ότι μπορεί να επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς και ότι η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία του. Ένιωσα ένα κομμάτι του εαυτού μου να φεύγει μαζί του, όταν το είπε αυτό. Είναι ένας από τους ανθρώπους με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καριέρα μου και ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για μένα, για να συνεχίσω να παίζω και να πιέζω τον εαυτό μου. Με έκανε να σκεφτώ την καριέρα μου και πόσο ακόμα θα είμαι εδώ. Δεν πρόκειται να ανακοινώσω τίποτα σήμερα, αλλά το σκεφτόμουν εκείνη τη μέρα», συμπλήρωσε ο Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι ενδεχόμενη κατάκτηση του Roland Garros από εκείνον θα τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας με 23 Grand Slam τίτλους. «Δεν είναι κρυφό ότι παίζω για τα ρεκόρ και θέλω να γράψω όσο περισσότερη ιστορία μπορώ. Είναι κάτι που με παρακινεί και με εμπνέει. Τα πράγματα όμως δεν είναι και όπως ήταν 10 χρόνια πριν, μιλώντας για το σώμα μου. Είχα πει όταν ξεκινούσε η σεζόν ότι τα Slams είναι το μεγάλο βάρος για μένα και αυτή τη στιγμή το σώμα μου είναι καλά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Στην Αυστραλία αναγκάστηκα να παίξω με έναν τραυματισμό και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω, όμως πρέπει να είμαι έτοιμος για τέτοιες προκλήσεις, συμβαίνει συχνότερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα μέρος μου είναι πολύ αισιόδοξο και φιλοδοξεί να κερδίσει όσο περισσότερα Slams γίνεται, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να μείνω ταπεινός και να παραδεχτώ πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την κατάλληλη ισορροπία. Γνωρίζω καλά τι πρέπει να κάνω στα Grand Slams, έχω μια πολύ καλή ομάδα κοντά μου και είναι σίγουρα μεγάλο κίνητρο το να γράψω ιστορία. Η απουσία του Nadal είναι μια μεγάλη απώλεια για το τουρνουά, όμως δίνει την ευκαιρία ταυτόχρονα σε κάποιους άλλους παίκτες. Τώρα είναι ο Αλκαράθ στο Νο.1 και ίσως το μεγαλύτερο φαβορί εδώ. Επίσης είναι καλά ο Τσιτσιπάς και o Μεντβέντεφ, οι Ρούνε, Ρουντ και Ζβέρεφ πάντα μπορούν να βλάψουν τον οποιονδήποτε. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Ελπίζω να το κάνω εγώ», απάντησε ο Σέρβος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διευκρίνισε για ποιους λόγους θεωρεί μεγαλύτερο φαβορί τον Αλκαράθ. «Είναι στο Νο.1 του κόσμου και είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τους περισσότερους μεγάλους τίτλους στο χώμα φέτος. Μπορεί να έχει ένα Slam και εγώ να έχω 22, όμως είναι μεγαλύτερο φαβορί. Δεδομένων των νικών που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες, θεωρώ πως είναι λίγο πάνω από εμένα. Όπως είπα όμως, τα Grand Slams είναι διαφορετικά τουρνουά, είναι σαν ένα διαφορετικό άθλημα. Είναι best-of-five και έχω την εμπειρία με το μέρος μου, αλλά μέχρι να βρεθούμε αντιμέτωποι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό θα αλλάξει τις ισορροπίες. Οπότε βλέπουμε τη μεριά της αγωνιστικής κατάστασης και φόρμας, όπου είναι το Νο.1 φαβορί», σημείωσε ο Σέρβος.