Σπουδαίος Τζόκοβιτς: Σταμάτησε τη συνέντευξή του για να παρηγορήσει τον αντίπαλό του (vid)

Η σπουδαία κίνηση του Τζόκοβιτς

i

© PrtScr

Σπουδαίος Τζόκοβιτς: Σταμάτησε τη συνέντευξή του για να παρηγορήσει τον αντίπαλό του (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:05 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 05.11.2023

Για ακόμη μία φορά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε πως εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο Παρίσι κι έφτασε τους επτά τίτλους στην «Πόλη του φωτός» και τους 97 στην καριέρα του.

Μετά τη λήξη του ματς, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας προχώρησε μία αξιοθαύμαστη ενέργεια. Συγκεκριμένα, την ώρα που έδινε συνέντευξη στο Tennis TV μετά τη νίκη του στον τελικό του Μπερσί, διαπίστωσε πως ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. 

Για αυτόν το λόγο άφησε στη... μέση τις δηλώσεις κι έσπευσε στον πάγκο για να δώσει μια αγκαλιά και να παρηγορήσει τον Βούλγαρο αντίπαλό του, ο οποίος γνώρισε την ήττα. 

Δείτε το στιγμιότυπο: 

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, σε αντίθεση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια στα οποία επικράτησε στα τρία σετ, ο Νόλε δεν άφησε περιθώρια στον φορμαρισμένο Ντιμιτρόφ. Αυτή η νίκη μάλιστα, ήταν η 12η του σε 13 αναμετρήσεις απέναντι στον Βούλγαρο τενίστα.

Στο πρώτο σετ, ο Σέρβος έκανε το κρίσιμο μπρέικ στο έβδομο game του πρώτου σετ και από εκεί και πέρα δεν ξανακοίταξε πίσω. Στο δεύτερο και τελευταίο σετ, έσπασε το σερβίς του Ντιμιτρόφ πιο νωρίς, στο 5ο game «καθάρισε» το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτός ήταν ο έκτος φετινός τίτλος του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από τα τρία εκ των τεσσάρων Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, US Open), την Αδελαΐδα και το Σινσινάτι.